Ahmet Nur Çebi: Dün akşamı hiçbir Beşiktaşlı asla unutmayacak

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe ile oynadıkları derbi maçtaki hakem hatalarıyla ilgili, "Adaleti tüm takımlar için istiyoruz. Beşiktaş’ın lehine dahi verilse yanlış kararları bizim kabul etmemiz söz konusu olamaz" dedi

Ahmet Nur Çebi / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş, Ülker Stadı'nda konuk olduğu Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup oldu. Siyah-beyazlı kulübün başkanı Ahmet Nur Çebi, bugün Vodafone Park Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Ahmet Nur Çebi, düzenlenen basın toplantısında kendilerini çok iyi karşılaşayan Fenerbahçeli yöneticilere teşekkür ederek, "Ancak maç başlamadan önce yapılan anons ve şarkılarla Fenerbahçe seyircisinin galeyana getirilmesi manidardır" dedi.

Maçtaki hakem yönetimine tepki gösteren Çebi, "Adaleti tüm takımlar için istiyoruz. Beşiktaş’ın lehine dahi verilse yanlış kararları bizim kabul etmemiz söz konusu olamaz. Bedeli ne olursa olsun bu düşünceden ve söylemlerden vazgeçmeyeceğiz. Henüz ikinci ayını doldurmamış bir yönetimiz. Ülke futbolunun içinde bulunduğu koşulları biliyoruz. İlk günden itibaren yapıcı olmak için elimizden gelen her çabayı sarf ettik. Yapıcı olmak adına harcadığımız bu çabanın acizlik olarak değerlendirilmesini kabul edemeyiz" şeklinde konuştu. 

Kamuoyu önünde konuşmadıklarını gerekli uyarıları ilgili kişilere yaptıklarını söyleyen Çebi, şöyle konuştu: 

Sonuç, haftalardır süren skandal kararların dün gece itibariyle rezalete dönüştüğü konusunda tüm kamuoyu, spor ve hakem yorumcuları hem fikirdir. Asla ayrıcalık istemedik. İlk günden itibaren sadece adalet istedik. Tek başımıza kalsak da bu söylemden vazgeçmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun adil bir futbol için savaşacağız. Türkiye’de futbol düzeninin bugüne kadar olduğu gibi sürmesini isteyenler, bizden uzak dursun. Bu düzenin böyle sürmesini istemeyenler ise artık safları sıkılaştırmak zorunda.

Hakemlerin ve futbolu yönetenlerin adil olmaları gerektiğini savunan Beşiktaş Başkanı, "Benim takımım, dün iyi performans göstermemiş olabilir, size ne! O bizim iç meselemiz. Hakem gelip bilet kesemez. Bizi doğrayamaz. Herkes işini yapacak. İyi olan şanslı olan kazanacak. Kaybeden de kendisini geliştirmeye uğraşacak. Dün akşamı hiçbir Beşiktaşlı asla unutmayacak. Unutursak aynı rezaleti tekrar yaşayacağımızı biliyoruz! Asla unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Çok ağır küfürlere maruz kaldık"

Dün akşam Ülker Stadı'nda oynanan maçtan önce ve maç sırasında çok ağır küfürlere maruz kaldıklarını söyleyen Çebi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un kendilerinden özür dilemesini ve maç sonunda da konuyla ilgili yaptığı açıklamalara teşekkür ettiğini dile getirerek, "Dünkü maçın hakemi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve kurulları, dün geceden memnunlar mıydı? Vicdanları rahat mı? Bütün ülke rezaleti izledi. En azından çıkın özür dileyin. Beşiktaşlılardan, futbol kamuoyundan özür dileyin. 'Yok, biz dün akşamdan memnunuz' diyorsanız çıkın onu söyleyin. Sizin adınıza biz mahçup olalım. Hakemler aleyhine konuşursak hakem camiası bize cephe alırmış! Biz düşman mıyız? Beşiktaş, bu ülkenin en eski spor kulübü ve en önemli sivil toplum kuruluşudur. Cephe alacak olan birkaç defa daha düşünsün. Adalet isteyene cephe alacak olanlar da takkelerini önlerine koysunlar" değerlendirmesinde bulundu.

"Çürükleri temizlemediğiniz sürece bütün futbolu yok edeceksiniz"

Bundan sonrası için adaletsizlikle sonuna kadar savaşacaklarını belirten Çebi, Video Yardımcı Hakem (VAR) protokolünün de değiştirilmesi gerektiğini iddia etti:

Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa hem yurt içinde hem de yurt dışında çalışacağız. Teniste, voleybolda olduğu gibi teknik kadroya VAR’a müracaat imkanı tanınmalı. Şenol (Güneş) hocamın dediği gibi 'iyi niyet olmadıktan sonra var mış yokmuş fark etmiyor'. VAR kayıtları açıklanmalı. Neyi gizliyorsunuz? Futbol ailesinden gizleyecek neyiniz var? Açıklayın kayıtları. Biz de başkaları gibi elimizde kayıt var mı diyelim.Korkmayın, açıklayın. Çürük elmaların temizlenmesinden çekinmeyin. Elma büyükmüş küçükmüş, ihracaata yönelikmiş, geçin bunları. Çürükleri temizlemediğiniz sürece bütün elmaları, yani bütün futbolu yok edeceksiniz.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU