Ferrari: Kadınlara özel otomobil üretmek hata

Otomotiv devi, kadınsı bir modelin, erkek müşterileri uzaklaştırmasından korkuyor

(Ferrari)

Dünyanın en popüler otomobil üreticilerinden Ferrari, kadınlar için araba yapmak istemiyor.

İtalyan otomotiv devi, kadınlar için araba üretmenin “hata” olduğunu çünkü kadın müşterilerinin “kadınsı otomobil” istemediğini, markanın “agresif” tasarımlarını denemeye daha hevesli olduğunu söyledi.

Şirketin satıştan sorumlu başkan yardımcısı Enrico Galliera, “Ferrari kullanmak isteyen kayda değer sayıda kadın var, bunu biliyoruz. Ama öğrendiğimiz önemli bir şey de şu: Bu kişiler kadınlar için tasarlanmış bir Ferrari istemiyor” diye konuştu:

Spor araba almak isteyen bir kadın, spor araba kullanmak istiyor. Otomotiv şirketlerinin yaptığı, bizimse yapmamaya çalıştığımız hata, kadınlar için araba tasarlamak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Galliera ayrıca, hem kadınların hem de erkeklerin zevkine hitap edecek arabalar tasarladıklarını söyledi.

Bunun yanı sıra Ferrari, kadınsı bir modelin, müşteri kitlesinin önemli bir bölümünü oluşturan erkekleri uzaklaştırmasından da korkuyor.

“Genel bir arabadan bahsetmiyorum, belki o farklı olabilir ama spor arabalarda diğerlerinden daha az güçlü ya da daha az agresif bir tasarım yaparsanız, hiçbir erkek onu satın almaz” diyen Galliera, sözlerini şöyle sürdürdü:

Erkekler kadınsı bir araba almaz. Kadınlar da almaz çünkü neden ayrımcılığa maruz kalsınlar? Neden daha az güçlü bir arabaları olsun?

Galliera ayrıca, Ferrari modellerinde bazı renk tonlarının kesinlikle kabul edilmediğini söyledi:

Biz diğer üreticilerden farklıyız. Müşteriden gelen taleplerin duruşumuza uygun olup olmadığını değerlendirecek bir komisyonumuz var. (...) Bir keresinde arabasını pembeye boyatmak isteyen bir müşteri olmuştu. Üzgünüz, dedik, bunu yapamayız.

“Biz spor otomobil markasıyız. Arabalarımızda olmaması gerektiğine inandığımız bazı renkler ve kombinasyonlar var” diyen Galliera, pembenin Ferrari renk menüsünde kesinlikle yer almadığını söyledi.

 

Arabian Business

DAHA FAZLA HABER OKU