6 ay içinde ikinci kundaklama; Selanik'te Türk diplomatın aracı yakıldı

Kentte haziran ayında da konsolosluk çalışanlarına ve Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası'nın Türk çalışanına ait üç araç yakılmıştı

Selanik’te Türk Konsolosluğu'nda çalışan bir diplomatın aracı kundaklandı.

Kentte haziran ayında da konsolosluk çalışanlarına ve Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası'nın Türk çalışanına ait üç araç yakılmıştı.

Dün gece saat 02.30 sularında, Ioannis Varvakis Caddesi'nde meydana gelen olayın failleri henüz tespit edilemedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aracın lastiklerine parafin konularak ateşe verildiği belirlenirken, itfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahale etmesi sayesinde etraftaki diğer araçlar zarar görmedi. 

Aracın sahibi Türk diplomat, çevredekilerin haber vermesi sonucunda kısa sürede olay yerine geldi. Polisin olayla ilgili incelemeleri sürüyor. 

Selanik'te, Haziran ayında Türk konsolosluk görevlisi ve  Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası'nın Türk çalışanının araçlarına ait üç araç ateşe verilmişti. Olayın ardından Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Selanik'te Türk diplomatların araçlarına yönelik kundaklamaları kınamıştı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Selanik'te bugün gerçekleşen ve Türk Başkonsolosluğu görevlisi ile Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankasının Türk çalışanının araçlarına yönelik kundaklamaları en sert şekilde kınıyoruz." denilmişti. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU