İş Sanat ocak programı The Johann Strauss Gala'yla başlıyor

Kasımda 20. sezonuna başlayan İş Sanat etkinliklerini nisana kadar sürdürecek

“The Strauss Gala” 40 yılı aşkın süredir izleyicisine 19. yüzyıl Viyana’sının zarafet ve romantizmini yaşatmayı hedefliyor (Fotoğraflar: İş Sanat)

Yirminci sezonunda iki ayı geride bıkaran İş Sanat yeni yılın ilk ayında da etkinliklerine hız kesmeden devam edecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

3 Ocak Cuma akşamı John Rigby’nin yönettiği The Johann Strauss Gala, UNIQ Hall’de olacak. 15 Ocak’ta Cem Adrian, Feryal Öney ve Mehmet Demir’in solist olarak sahne alacağı Muzaların Türküsü sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Aşık geleneğinin en son temsilcilerinden Âşık Veysel, “Uzun İnce Bir Yoldayım” adlı şiir dinletisiyle İş Sanat’ta anılacak. Portekiz müziğinin başarılı seslerinden António Zambujo, Türkiye’de ilk kez 24 Ocak akşamı dinleyicileriyle buluşacak. Yekta Kopan’ın kaleme aldığı ve Lerzan Pamir’in yönettiği çağdaş bir yaklaşımla sahneye uyarlanan Robot Pinokyo, 12 Ocak Pazar günü ilk defa seyirci karşısına çıkacak. Klasik müzik ve tiyatroyu bir araya getiren çocuk oyunu Fırtına ise 26 Ocak Pazar günü miniklerle buluşacak. Ocak ayının Parlayan Yıldızları ise Zuhal Erdin (saksofon) ve Deniz Su Polat (viyola) olacak.

Zarafet ve romantizmin buluşması: The Johann Strauss Gala

İş Sanat yeni yılın ilk konseri The Johann Strauss Gala’yı kendi salonunun dışına çıkarak, 3 Ocak Cuma akşamı saat 20.30’da UNIQ Hall’da gerçekleştirecek. 1975’te kurulan topluluk, “The Strauss Gala” şovuyla 40 yılı aşkın süredir, izleyicisine 19. yüzyıl Viyana’sının zarafet ve romantizmini yaşatmayı amaçlıyor. The Johann Strauss Gala, orkestrası ve dansçılarıyla soprano Lizzie Holmes’un renklendireceği konseri John Rigby yönetecek.

Robot Pinokyo İş Sanat’ta

İtalyan yazar Carlo Collodi’nin tüm dünyada tanınan kahramanı Pinokyo, bu kez bir “robot çocuk” olarak tiyatro sahnesine çıkıyor. Yekta Kopan’ın kaleme aldığı ve Lerzan Pamir’in yönettiği oyunun dramaturgisini Mehmet Ergen, anlatıcılığını Aslı Tandoğan üstlenirken, Pinokyo karakterine Anıl Altınöz hayat veriyor. Robot Pinokyo, 12 Ocak Pazar günü saat 15.00’te İş Kuleleri Salonu’nda çocuklarla buluşacak. Oyun, 4 yaş ve üzeri çocuklar için öneriliyor.

Cem Adrian ve Feryal Öney’den “Muzaların Türküsü”

 

Zeugma Antik Kenti’nde bulunan Muzalar Evi’ndeki 9 esin perisinin resmedildiği mozaikten yola çıkarak oluşturulan Muzaların Türküsü projesinde, Cem Adrian ve Feryal Öney İş Sanat’ta bir araya gelecek. Doğu ve batının buluşmasında yörenin türküleri, yerel enstrümanlar ve yaylı sazlar orkestrası eşliğinde sunulacak.

Cem Adrian ve Feryal Öney’le birlikte devlet sanatçıları Asım Kuzuluk, Mehmet Demir ve Battal Sazcı da projede yer alıyor. Müzik direktörlüğünü Sabri Tuluğ Tırpan’ın yaptığı, yönetmenliğini Beyti Engin’in üstlendiği gösteride ünlü oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu, yazar Özen Yula tarafından kaleme alınan Muzaların hikayesini bizlere anlatacak.

Muzaların Türküsü, 15 Ocak Çarşamba akşamı saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Uzun İnce Bir Yolda Âşık Veysel

Âşık geleneğinin en son temsilcilerinden Âşık Veysel, “Uzun İnce Bir Yoldayım” başlıklı şiir dinletisiyle İş Sanat’ta anılacak. Atilla Birkiye’nin metinlerini düzenlediği, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyarladığı dinletinin müzik yönetmenliğini Serdar Yalçın üstleniyor. Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek’in hikayeleri seslendireceği bu özel dinletide bağlama sanatçısı Cengiz Özkan da şiir ve türküyü buluşturduğu performansıyla İş Sanat’ta olacak.

Ücretsiz etkinlik, 20 Ocak Pazartesi akşamı saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşecek.

İş Sanat’ta Cahit Berkay Antolojisi

Anadolu ve rock müziğinin en önemli temsilcilerinden Cahit Berkay, özel bir projeyle İş Sanat’ta dinleyicileriyle buluşacak. 55 yıllık sanat yaşamının bir derlemesi niteliğinde gerçekleşecek bu projede Berkay, sahnesinde Şebnem Ferah, Hayko Cepkin, Ender Balkır ve Hüseyin Turan’ı ağırlayacak. Cahit Berkay Antolojisi, 22 Ocak Çarşamba akşamı saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşecek.

António Zambujo Portekiz melodilerini İstanbul’a taşıyor

 

Portekiz müziğinin başarılı seslerinden António Zambujo, Türkiye’de ilk kez 24 Ocak akşamı İş Sanat’ta sahne alacak.

Amália Rodrigues Vakfı tarafından verilen “En İyi Erkek Fado Şarkıcısı” ödülüne layık görülen sanatçı, Portekiz’deki “The Voice” (O Ses) Portekiz yarışmasının jüri üyeleri arasında yer alıyor.

Müzik mirasıyla 2014’te UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giren Alentejo bölgesindeki Beja’da dünyaya gelen António Zambujo, 8 yaşında klarnet öğrenmeye başladı. Lizbon’a taşınmasıyla birlikte Fado’ya derin bir tutku duymaya başlayan sanatçı ilk albümü “O Mesmo Fado”yu 2002’de yayımladı. Albümüyle uluslararası alanda da başarıyı yakalayan Zambujo, Brezilya ritimleri, Bulgar melodileri gibi farklılıklardan beslense de kendi köklerinden ve Portekiz ezgilerinden uzaklaşmadı.

Avrupa’daki birçok ülkede konserler veren sanatçının “Até Pensei Que Fosse Minha” albümü 2017 Latin Grammy Ödülleri’nde ‘En İyi Albüm’ dalında aday oldu.

António Zambujo son albümü “Do Avesso”da, “Once Upon A Time In America” (Bir Zamanlar Amerika) filminin Ennio Morricone imzalı müziklerinden biri olan “Amapola”yı yeniden seslendirdi. Bu albümünde müzikal dilinin sınırlarını genişleten Zambujo, Lizbon Senfoni Orkestrası’yla işbirliğinin yanı sıra Portekiz’in başarılı müzik insanları Nuno Rafael, Filipe Melo ve João Moreira’yla çalıştı.

Atalarının müziğinin tüm dünyada tanıtılması için emek veren yetenekli sanatçı, İş Kuleleri Salonu’nda 24 Ocak akşamı saat 20.30’da gerçekleşecek konserinde romantik sesi ve duygu yüklü şarkılarıyla müzikseverlerle buluşacak.

Beethoven ve Shakespeare’li bir çocuk oyunu: Fırtına

 

Beethoven’ın 250. doğum yılı vesilesiyle Geveze Piyanist ve arkadaşları, bestecinin 250’nci yaşını onun en sevdiği yazar Shakeskpeare ile kutluyor. Spolin-ist Öylü Tiyarosu ile birlikte piyanoda Emir Gamsız’ın, yönetmen koltuğunda Ege Maltepe’nin olduğu, oyuncu Ceyda Düvenci’nin anlatan olarak yer alacağı gösteri 26 Ocak Pazar saat 15.00’te küçük izleyicileriyle buluşacak. Oyun 6 yaş ve üzeri çocuklar için öneriliyor.

Ocak ayının “Parlayan Yıldızları” Zuhal Erdin ve Deniz Su Polat

Parlayan Yıldızlar serisi, ocakta Zuhal Erdin (saksofon) ve Deniz Su Polat (viyola) ile devam ediyor.

9 yaşında TRT Çocuk Korosu’nda çok sesli koro çalışmalarıyla müzik hayatına başlayan Zuhal Erdin, 11 yaşında konservatuvara başladı. 2017’de Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’na dahil olan Erdin, 2018’de Eskişehir Senfoni Orkestrası'nda solist olarak çaldı.

Deniz Su Polat, viyola eğitimine 2009’da Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Murat Cangal ile başladı. Orkestra Akademik Başkent ve Hacettepe Akademik Senfoni Orkestrası ile solist olarak konserler veren Polat, 2018/2019 sezonundan itibaren lisans eğitimini viyola sanatçısı Prof. Veronika Hagen ile Mozarteum Salzburg’da sürdürüyor.

Ücretsiz konser, 27 Ocak Pazartesi akşamı 20.30’da Millî Reasürans Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU