Bakırköy’de Berhan'ı karnından bıçaklayan öğrenci serbest bırakıldı

Şüpheliye yurt dışı çıkış yasağı ve ev hapsi verildi

İstanbul Bakırköy'de lise öğrencisi B.T’yi bıçaklayan şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, geçtiğimiz Cuma günü Bakırköy Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi yakınlarında yaşandı.

Dansçı olduğu öğrenilen Bakırköy Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi’nde son sınıf öğrencisi Berhan T., Cuma günü okul çıkışında henüz bilinmeyen bir nedenle öğrenci B.Ç. ve arkadaşlarının saldırısına uğradı.

Neye uğradığını şaşıran Berhan T., kendisine saldırıların elinden kurtularak kaçmaya çalıştı.

Ancak, yaklaşık 400 metre kaçtıktan sonra grup tekrar Berhan T.’yi yakalayarak darp etmeye devam etti. Bu sırada B.Ç. isimli öğrenci yanında getirdiği bıçakla Berhan T.’yi karnından bıçakladı.

Bıçak darbelerinin ardından Berhan T. kanlar içinde yere yığılırken, saldırgan grup ise kaçarak kayıplara karıştı. Bu sırada yoldan geçen başka öğrenciler ise Berhan T.’ın yerde kanlar içinde kaldığını görünce durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı öğrenciye yaptığı ilk müdahalenin ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Olay yerine gelen polis ekipleri ise kaçan saldırgan grup öğrencilerini yakalamak için çalışma başlattı.

Polis yaptığı çalışma sonucu, olayda bıçağı kullanan yaşı küçük şüpheli B.Ç'yi yakaladı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece yurt dışı çıkış yasağı ve ev hapsi cezası verilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“İlk olayı değil”

Serbest bırakılan B.Ç.’nin saldırısının ilk olmadığı öne sürüldü.

Bıçaklanan B.T.’nin arkadaşı olduğunu ifade eden Deniz Yaşa, sosyal medya hesabından yaşanan olayla ilgili şunları yazdı:

Berhan’ın ve arkadaşlarının hiçbir şeyden haberi yokken bir anda önü kesildi. Tahminlerine göre saldırganlar daha önceden Berhan’ın okul arkadaşlarıyla yaşadıkları olayın intikamını Berhan ve arkadaşlarından almak istemişler.  35 kişi bir anda 3 kişiye acımasızca saldırmaya başladı. Acımasızca vurdular dayak attılar, tekmeleri yumrukları tahmin edebiliyorsunuz diye düşünüyorum.

“Hayati riski devam ediyor”

Berhan’ın bıçaklandıktan sonra kaçmaya çalıştığını, şüpheli B.Ç.’nin ise kovalamaya devam ettiğini söyleyen Deniz Yaşa, şöyle devam etti:

Sanki öldürmeden bırakmayacakmış gibi. Berhan can havliyle B.Ç. ile birbirine girdi o halde artık nasıl şeyler yaşandıysa kaçmayı başardı ve arkadaşlarını aramaya çalıştı o sırada zaten fark etmiş sırtından kan geldiğini. Şanslı ki arkadaşlarıyla karşılaşıyor ve hastaneye götürülüyor. Yaralarından bir tanesi kritik. Akciğerinde delik açılmış ve ciğerleri kan dolmuş. Doktorlar müdahale için önce kanamanın durması gerektiğini de söylediler. Ciğerlerine sondaj takıldı kan boşaltılıyor. 2 gündür hastanede kanamasının durmasını bekliyorlar. Hayati riski devam ediyor.

Berhan’ın hâlâ hastanede olmasına rağmen B.Ç.’nin serbest bırakılmasına tepki gösteren Deniz Yaşa, B.Ç.’nin başka olaylara karıştığını öne süren bir video da paylaştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU