Star Wars'un yönetmeni J.J. Abrams'dan eleştirilere şaşırtıcı yanıt: Haklılar

Abrams, "Aldığımız herhangi bir kararın birini memnun ederken bir başkasını kızdıracağını biliyorduk" dedi

J.J. Abrams, yeni Star Wars filmi Skywalker'ın Yükselişi'ne (The Rise of Skywalker) yönelik olumsuz değerlendirmelere şaşırtıcı bir yanıt verdi.

Filmin geçen hafta vizyona girmesinden bu yana eleştirmenler ve izleyiciler ikiye bölündü. Bazıları filmin macera anlayışına dikkat çekerken, diğerleriyse popülist anları için eleştiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sonuç olarak Skywalker'ın Yükselişi, film inceleme sitesi Rotten Tomatoes'da yüzde 57'lik bir puan aldı. Bu, uzun zamandır devam eden Star Wars serisinde bir filmin aldığı en düşük puanlardan biri.

Abrams, yeni filmi tanıtmak için katıldığı Vanity Fair panelinde, bu karışık tepkileri görmezden gelmek yerine kabul etti ve izleyicilere şunları söyledi:

(Değerlendirmelerin) haklı olduğunu söyleyebilirim. (Filmi) her şeyden çok seven insanlar da haklı. Bana, 'Herkesi memnun etmekle nasıl başa çıkıyorsun?' diye sordular. 'Ne?' diyebildim. Zaten herkesin yapmaya çalışması gerekenin bu olduğu anlamına gelmez ama bununla nasıl başa çıkılır ki? Özellikle konu Star Wars ise.

Abrams sözlerini şöyle sürdürdü:

Burada kimseye söylememe gerek yok, her şeyin hemen hakaret sayıldığı bir zamanda yaşıyoruz. Ve bir çeşit 'ya tam olarak benim gördüğüm gibi ya da sen benim düşmanımsın' anı var.

Abrams, filmi yapmadan önce hayran topluluğunun bazı üyeleriyle aralarını açacak birçok karar alacaklarını bildiğini belirtti.

Yönetmen, “Buna başlarken verdiğimiz herhangi bir kararın, tasarım kararı, müzikal karar, anlatısal karar, birini memnun ederken bir başkasını çileden çıkaracağını biliyorduk. Ve hepsi haklı” dedi.

Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi şimdi sinemalarda.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU