Binali Yıldırım’dan yeni parti sorusuna yanıt: Siyaset dinamik bir süreç

Yıldırım, inşaatı devam eden yeni Kömürhan Köprüsü'nü inceledi, gazetecilerin sorularını yanıtladı

Fotoğraf: AA

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan yollar üzerinde stratejik konuma sahip yeni Kömürhan Köprüsü'nün inşaatında incelemede bulunmasının ardından bir gazetecinin yeni partilere ilişkin sorusuna yanıt verdi.

Bir gazeteci Yıldırım’a "Yeni siyasi partiler kuruldu, bununla ilgili açıklamanız olmadı. Açıklama yapacak mısınız?" sorusunu yöneltti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıldırım gazeteciye şu yanıtı verdi:

Arkadaşlar bugünkü konumuz Elazığ, Malatya ve Kömürhan Köprüsü, mevzuyu dağıtmayalım. Onları konuşacak zaman vardır. Siyaset dinamik bir süreçtir. Rahmetli Demirel'in dediği gibi 'Siyasette 24 saat uzun bir süredir,' bazen 20 yıl da kısa bir süredir, AK Parti'de olduğu gibi. AK Parti'nin ikinci 20 yıllık vizyonu ve hedefleri önümüzdeki yıldan itibaren 2023'e doğru tekrar hayata geçecektir.

AK Parti'den ayrılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi adıyla yeni bir siyasi parti kurdu.  

Eski bakanlardan Ali Babacan'ın ise yeni oluşumunun hazırlıklarını sürdürdüğü biliniyor. 

İş insanlarıyla bir araya geldi

Yıldırım programları kapsamında Elazığ'da organize sanayi bölgesinde iş insanlarıyla bir araya da geldi; Elazığ’a yapılan yatırımlar hakkında bilgi aldı.

Refah ülkesi olmak ve ülkenin her köşesine olabildiğince yaymak için üretmekten başka çarelerinin olmadığına değinen Yıldırım, "Üretmek içinde yatırıma ihtiyaç var. Yatırımı kim yapacak sizler yapacaksanız. Artık devlet eli ile kalkınma dönemi geride kalmıştır. O zaman Cumhuriyetin kurulduğu tarihlerde 13 milyon kalmışız. Elimizde avucumuzda bir şey yok. En verimli çağda gençlerimizi insanlarımızı cephede kaybetmişiz. Dolayısıyla o zaman devlet eli ile kalkınma olmazsa olmazımızdı ama artık Türkiye dünyaya açılan bir ülke. Bugün 17 yıllık AK Parti iktidarında eğer biz devlet olarak bir yatırım yaptıysak özel sektör olarak iş insanları olarak siz 9 yatırım yaptınız. Yoksa biz milli geliri 3 bin dolarlardan 9 bin dolarlara nasıl çıkaracaktık. Biz alt yapı, sağlık, eğitim gibi kalkınmanın olmazsa olmaz alt yapısı için yatırım yaptık” diye konuştu.

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU