CHP'li vekil: Sarayın aylık elektriği 850 bin lira, Fatih'te 4 kardeş fatura ödeyemediği için intihar etti

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de dün sona eren Bütçe Görüşmelerinde yaptığı konuşmadan bir bölümü sosyal medya hesabından paylaştı

Fotoğraf: AA

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de dün sona eren bütçe görüşmelerinde yaptığı bir konuşmaşı Twitter hesabından yayınladı.

Başarır, 2019 Ocak-Eylül ayları arasında 3,5 milyon insanın elektriğinin kesildiğini belirterek, AK Parti’ye tepki gösterdi.

Başarır, “Fatih’te 4 kardeş, 607 lira elektrik faturasını ödeyemediği için intihar ediyor. Siz de bu bütçeyle övünüyorsunuz.” diye konuştu.

Sayıştay'ın verilerire göre Cumhurbaşkanlığı’nın giderleri 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 160 artış göstermişti. 

Mutfak harcamaları ikiye katlanan Cumhurbaşkanılğı Külliyesi'nin mal ve hizmet alımları 156 milyon liradan 428 milyon liraya çıkmıştı.

 

Sayıştay'ın açıkladığı rapora göre başlangıç ödeneği 845 milyon lira olan Cumhurbaşkanlığı, yıl içinde 1 milyar 648 milyon 678 bin lira bütçe kullandı, aylık harcama 137 milyon, günlük harcama 4.5 milyon lirayı aştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU