Dilipak: İçimizdeki AKP’liler hiç eleştirmezler... Bu AKP’lilerin çoğu eski FETÖ’cüdür

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, AK Parti'ye yöneltilen en ufak eleştiriye bile tahammül edemeyip, öfkeli tepkiler verenlerin çoğunun aslında eski FETÖ'cüler olduğunu ileri sürdü

Dilipak:  'İstanbul sözleşmesi', İstanbul sözleşmesinden daha fazla bir şey ifade ediyor. Kötü gidişin bir 'marka'sı haline geldi. Adeta savrulmaya karşı direnenler için bir cepheye dönüştü. Ve bir uyanışa vesile oldu / Fotoğraf: Twitter / @aDilipak

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, bugün köşesinde "İçinizdeki AKP'liler" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Siyasette geçerli mantığın "Dün dündür, bugün bugün" felsefesi olduğunu dile getiren Dilipak, eline fırsat geçen kişilerin karakterlerinin olumsuz yönde değişebileceği uyarısında bulundu:

Kanuni Sultan Süleyman, 'Bir insana yetki vermek için, sakın önceki haline güvenmeyesin! Nice kimseler vardır ki eline fırsat geçmediği için zühd ve takva yolunda gözükür; fırsatı ele geçirdiğinde ise Nemrut ve Firavun kesilir' der.

Yazısında liyakatın önemine ve toplumsal yozlaşmaya değinen Abdurrahman Dilipak, "Bizim geleneğimiz devlet kapısından uzak durmayı öğütler. Çünkü orası “Kul hakkı”, “yetim hakkı” olarak netameli bir alandır" ifadelerini kullandı.

Dilipak, "Eflatun’un sözüdür, 'kamu görevi istenmez verilir”'sözü. Burada yöneten istediğini atamakta serbest anlamına gelmiyor tabii ki!" dedi.

"Aleyna Tilki olayı herkese ders olsun"

Abdurrahman Dilipak yazısında Aleyna Tilki'nin ilham veren 30 gencin yer aldığı listeden çıkarılışına da değinerek,  "Aleyna Tilki olayı herkese ders olsun" ifadelerini kullandı.

Dilipak, aralarında siyasetçiler ve bürokratların da bulunduğu, seçilen ve atanan herkese "dikkatli olma" çağrısı yaptı.

"Bu AKP’lilerin çoğu eski FETÖ’cüdür aslında"

Yeni Akit yazarı, AK Parti'yi hiç eleştirmeyip her eleştiriye tepki gösterenlerin aslında kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyenler olduğunu ileri sürdü.

 Abdurrahman Dilipak, bu kişilerin çoğunun eski FETÖ'cü olduğu iddiasında bulundu:

Dikkat edin, içimizdeki AKP’liler hiç eleştirmezler, kaz gelecek yerden tavuk esirgemezler, lider ve teşkilata sadakat görünürde aşk seviyesindedir. Her partide ya da örgütte böyle tipler vardır. Her eleştiriye öfkeli cevaplar verirler. En fedakar onlardır!. Brütüsler onların arasında gizlidir. Bu AKP’lilerin çoğu eski FETÖ’cüdür aslında. O FETÖ’cülerin dışarıda kalanları sızdıkları tarikat, cemaat, derneklerde aynı rolü oynarlar. Bunlar yarın bakarsınız BÇG’lilerle de birlik olmuşlar. Bakarsınız yeni oluşumların içinde de onlar vardır. Kök hücre gibi her yere eklemlenebilirler. Yarın “Asıl suçlu Adil Öksüz”dü, öldürülen komutan “Semih Terzi”di, Gülen hareketini siyasete bulaştıranlar bunlar, Hoca efendiye rağmen oldu bütün bunlar, Hoca efendi de BÇG zulmünden ABD’ye sığındığı için bazı gerçekleri konuşamadı filan da diyebilirler. Yani kendilerine bir günah keçisi bulup, bütün günahı onların üzerine yıkıp, kertenkelenin kuyruğunu bırakıp kaçması gibi yeni bir plan yapabilirler. Ben, AKP kimliği altında birçok kişinin AK Parti içinde varlığını koruduğunu düşünüyorum.

"(AK Parti'de) Güveni canlandıracak adımlar atılmazsa işler sarpa sarabilir"

AK Parti'de güven krizi yaşandığını ileri süren Dilipak, "Parti kadrolarında değişimden söz ederken, gelenlerin gidenleri aratmasından korkan birçok AK Partili tanıdığım da var. Bu güven krizi devam ederse, güveni canlandıracak adımlar atılmazsa işler sarpa sarabilir" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Yeni Akit gazetesi

DAHA FAZLA HABER OKU