Furkan Vakfı davasında 2. gün

Adana'da 5 ayrı suçtan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Alparslan Kuytul ve 44 arkadaşının yargılanmasına devam edild

Alparslan Kuytul duruşmaya cezaevinden SEGBİS ile katıldı

Adana'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul ile 44 sanığın 5 ayrı suçtan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın ikinci gün oturumuna tutuklu sanık Veysel Dörtgöz ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklar Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz, Bolu'daki cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Ses kaydı alınarak yapılan duruşmada Suriye uyruklu sanık Nemer Yousef’in savunması alındı. Suçlamaları reddeden Yousef, "Alparslan Kuytul ile 25 yıldır arkadaşım. Mısır’da birlikte eğitim gördük" dedi. 

Vakfa yılda üç, dört kez uğradığını belirten Yosef, Alparslan Kuytul’u ziyaret ettiğini, vakıfla ilgisinin bulunmadığını öne sürdü.

Vakıf toplantılarının sunucusu da sanık

Sanık İzzet Daş, vakfın halka açık toplantılarında sunuculuk yaptığını belirterek suçlamaları reddetti.

Daş, Vakıf seçimlerinde oy kullanıp kullanmadığına, oy vermesinde Kuytul’un etkisine dair soruya "Ailem de ben de oy kullanmayı uygun bulmuyoruz." yanıtını verdi.

Duruşma diğer sanıkların savunmalarının alınması içiin yarına ertelendi.

Davada 3'ü tutuklu 45 sanığa yönelik suçlamalar şöyle:

''Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme, özel belgede sahtecilik, dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık, kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek"

Sanıkların 3 yıldan 21 yıla kadar hapisleri isteniyor.

DAHA FAZLA HABER OKU