İYİ Partili başkana silahlı saldırı

Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, olayı yara almadan kurtuldu. İsabet alan araçta ise hasar oluştu

Fotoğraf: İHA

İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş’a henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Savaş, saldırıyı yara almadan atlattı.

Kentteki Hacıkadem Kavşağı'nda dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, Hakan Savaş aracıyla ışıklarda beklerken başka bir araçla yanına yaklaşan kişiler tarafından üzerine ateş açıldı.

Durumu son anda fark eden Savaş, başını eğip kendini koruması sonucu olayı yara almadan atlattı. Olayı polise bildiren Savaş, ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

AW888707_04.jpg
Fotoğraf: İHA


İl Emniyet Müdürü inceleme yaptı

İnceleme yapmak üzere olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, “Konuyla alakalı arkadaşımızın şuan sağlık durumu iyi. Kendi beyanları sonucunda olayı aydınlatacağız. Gerek güvenlik kameraları gerekse olay yeri inceleyen arkadaşlarımızın verileri ve kendi beyanıyla bu olay çözülecek. Kendi anlatacakları üzerinden yola çıkacağız” diye konuştu. Polis olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.

AW888711_01.jpg
İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş / Fotoğraf: İHA

"Namluyu görünce yattım"

Karakol çıkışında açıklama yapan Savaş, Ben çok bir şey göremedim. Yanıma bir araba yanaştı. Ben yan koltuğa yattım, diğer kapıdan çıktım. O anda silahın patladığını duydum, ateş edildi. Diğer kapıdan çıktım. Bu kadarını hatırlıyorum. En yakın benzinliğe girerek 155’i aradım. Benim gördüğüm kadarıyla tüfekle ateş edildi. Namluyu görünce yattım. Olayın ne boyutta olduğunu emniyet de araştırıyor, mobese kayıtlarına bakıyorlar. Tam ışıklarda olduğu için kavşak noktası görüntülere bakıyorlar. Kuzey çevre yolundan Uşak Merkeze doğru gelecektim. Işıklarda durdum. Işıklarda durduğum sırada yanıma yanaşan araçtan geldi ateş” diye konuştu. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU