İçişleri Bakanlığı Mansur Yavaş hakkındaki iddialar için müfettiş görevlendirdi

Eski CHP Milletvekili Sinan Aygün'ün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında ortaya attığı iddiaları araştırmak üzere İçişleri Bakanlığınca bir mülkiye müfettişi görevlendirildi

Fotoğraf: AA

Ankara Ticaret Odası’nın eski başkanı ve eski CHP Milletvekili Sinan Aygün’ün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP'li 3 belediye meclis üyesi hakkında bulunduğu suç duyurusu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı harekete geçti. 

Anadolu Ajansı’nın ulaştığı bilgiye göre Bakanlık, Aygün’ün ortaya attığı iddiaları araştırmak üzere bir mülkiye müfettişi görevlendirdi. ,

Sinan Aygün, Eskişehir yolundaki "Togo Kuleleri" olarak adlandırılan inşaatın 16 Aralık'ta mühürlenmesinin ardından Yavaş ve ekibi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

Aygün, bu isimlerin, Mimarlar Odası’na açılan davayı ancak kendilerine 25 milyon lira verilirse bir üst mahkemeye taşıyacaklarını aksi halde inşaatını yıkacakları tehdidini yaptıklarını iddia etmişti. 

Eski ATO Başkanı, istenen parayı vermeyince inşaatının kaçak muamelesi gördüğünü öne sürmüştü.

Eski CHP Milletvekili ve iş adamı Aygün'ün, Yavaş ile CHP'li 3 belediye meclis üyesi hakkında, Eskişehir yolundaki "Togo Kuleleri" olarak adlandırılan inşaatının 16 Aralık'ta mühürlenmesinin ardından bulunduğu suç duyurusunda ortaya attığı iddialar ve sonrasındaki açıklamaları İçişleri Bakanlığını harekete geçirdi.  

Aygün'ün iddialarına yanıt olarak belediyeden yapılan açıklamada, bölge idare mahkemesi kararının yerine getirilmesinin bir suç olarak gösterilmeye çalışıldığı belirtilmişti

"Togo Kuleleri"nde kat ve yoğunluk artışını sağlayan 2016'daki imar değişikliğinin iptal edildiği belirtilen açıklamada, mahkeme kararında "Togo Kuleleri’ne sağlanan fazladan inşaat yapma avantajının imar mevzuatına, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve üst ölçekli plan hükümlerine aykırı olduğunun tespit edildiğinin" kaydedildiği ifade edilmişti. 

Açıklamada, Aygün'ün mahkeme kararının geçmiş dönemde uygulanmaması nedeniyle yaklaşık 570 milyon lira civarında haksız menfaat elde ettiği de öne sürülmüştü.

AA

DAHA FAZLA HABER OKU