The Walking Dead: Düşerek ölen dublörün ailesine 8,6 milyon dolar tazminat ödenecek

John Bernecker, dizinin 8. sezon çekimleri sırasında sette düşerek kafasına sert bir darbe almıştı

Mahkeme, 2017'de sette düşerek ölen The Walking Dead dizisi dublörü John Bernecker'in ailesine 8,6 milyon dolar (51 milyon TL) tazminat ödenmesine karar verdi.

Dublörün ölümünde yayıncı AMC Networks "kusurlu" bulunmadı ancak Bernecker'in ailesine tazminat ödenmesine karar verildi. Başka cezai zarar tespit edilmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toplamda 6 gün boyunca savunma ve tanıklıkların dinlendiği davada kazayı gösteren bir video kaydının kare kare incelemesi de yapıldı.

8. sezon çekimleri sırasında gerçekleşen kazada, Bernecker bir dövüş sahnesini canlandırıyordu ve bir binadan düşerek 7 metre aşağıdaki bir koruyucu yastığa inmesi gerekiyordu.

Bernecker'in parande atarken beklenmedik şekilde sol eliyle korkuluğu tutması düşüş yönünü değiştirdi ve duvara doğru geri gelmesine yol açarak balkonun altına düşmesine neden oldu.

Bernecker, yastığın merkezinden 3 metre uzakta, beton zemine kafa üstü düştü. Dublör hastanede geçirdiği iki günün ardından hayatını kaybetti.

Davada Bernecker'in annesi Susan'ı temsil eden avukat Jeffrey Harris şunları söyledi:

John, film sektöründeki geleceği inanılmaz derecede parlak olan, kayda değer ölçüde yetenekli profesyonel bir dublördü. Benim samimi isteğim, bu kararın her gün, her çekimde, her film setindeki sektörel güvenlik standartlarını hem yükseltmeye hem de bunların sıkı takipçisi olmaya duyulan ihtiyaca ilişkin açık bir mesaj vermiş olmasıdır. John'un acıklı ve önlenebilir ölümü emniyetle ilgili bir dizi hata sonucu yaşandı. Bu hatalardan ders çıkarmak, benzer trajedilerin başka dublörlerin veya başka ailelerin başına gelmeyeceğinden emin olmak için yararlı olacaktır.

AMC de kendi açıklamasını yayımlayarak yapımın güvenli olduğunu öne sürdü ve Bernecker'in ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Bu durumda bir kazanan ya da kaybeden yok, bu korkunç ve trajik bir kazaydı, John Bernecker'in ailesine ve arkadaşlarına iyi dileklerimizi iletmeyi sürdürüyoruz. Walking Dead'in seti emniyetlidir. (Set) dublör ve dublör emniyetiyle ilgili tüm sektör standartlarını ve yönetmelikleri yerine getirmeyi ya da onların ötesine geçmeyi başarıyor. Yapımın 10 sezonu, 150'den fazla bölümü boyunca durum buydu ve bu çok üzücü ve istisnai kazaya bağlı olmaksızın bugün de böyle olmaya devam ediyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU