Suriye rejimi ve Rusya’nın İdlib’e saldırısı sürüyor: 128 ölü

Suriye’nin İdlib kentinde şiddetli çatışmalar devam ediyor. Son 24 saatte 16 sivilin yanı sıra silahlı gruplar ve rejim ordusundan 128 kişinin öldüğü belirtildi

Suriye rejimi ve Rusya'nın İdlib'e saldırıları sürüyor / Fotoğraf: AA

Suriye rejimi ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki sivil yerleşimlere düzenlediği hava saldırıları sürüyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İdlib kentinin güneydoğusunda rejime bağlı askerler ile Heyet Tahrir Şam (HTŞ) ve diğer silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmaların devam ettiğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rejim birçok köyün kontrolünü ele geçirdi

Rejime bağlı helikopterlerin silahlı grupların konuşlandığı Miret Numan ve Circinaze köylerindeki mevzileri bombaladığı belirtilen SOHR’a göre, rejim bölgede birçok köyün kontrolünü ele geçirdi.

Açıklamada, şiddetli çatışmaların sürdüğü bölgede 42 Suriye askerinin ve yaklaşık 70 örgüt mensubunun yanı sıra 16 sivilin de hayatını kaybettiği ifade edildi.

Rusya: Silahlı militanlar yerleşim yerlerine taarruza geçti

Rusya’nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Yuriy Borenkov, düzenlediği basın açıklamasında, militanların önceki akşam saatlerinde İdlib bölgesindeki Sincar ve Ebu Dali yerleşimleri yönlerinde taarruza geçtiğini, saldırıların püskürtüldüğünü açıkladı.

Borenkov, "Saldırılar püskürtülürken 17 Suriye ordusu askeri öldü, 42 asker de yaralandı. Militanların kaybı, ölü ve yaralı olarak yaklaşık 200 kişi olarak gerçekleşti" diye konuştu.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU