Soylu’nun “Cemil Bayık Amedspor’a talimat gönderiyor” sözlerinden sonra kulübe inceleme başlatıldı

Amedspor’a PKK’lı Cemil Bayık’tan talimat geldiğini söyleyen Soylu’nun çıkışından sonra İçişleri Bakanlığı’na bağlı müfettişler, kulüp hakkında inceleme başlattı. Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, açıklama yapmak istemedi

Amedspor / Fotoğraf: @amedskofficial

Şimdiye kadar Türkiye Futbol Federasyonu’nun birçok yaptırımına maruz kalan Amed Sportif Faaliyetler Kulübü (Amedspor), bu kez de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedefinde.

Bakan Soylu, 11 Kasım’da Beştepe’de yapılan Jandarma İl Komutanları Toplantısı’nda “Kandil’in en son derdinin ne olduğunu biliyor musunuz? Söyleyeyim, Amedspor. Aman ne yapın, ‘Amedspor’a oradan buradan ayda 400-500 bin lira para bulun’ diye bizatihi Cemil Bayık talimat gönderiyor” demişti.

Soylu devamında, “Terör örgütünün desteklediği bir siyasi parti. Terör örgütünün direk talimat verdiği bir spor kulübü. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey yapılabilir mi? Cemil Bayık, ‘Amedspor’a destek verin’ diye açık açık talimat gönderdi, duymayacak mıyız?” ifadelerini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müfettişler bir haftadır incelemelerini sürdürüyor

Soylu’nun söz konusu açıklamalarından sonra, Amedspor’u incelemek üzere bakanlıkça müfettişler gönderildi.

Bir haftayı aşkın süredir incelemelerini sürdüren müfettişlerin, kulübün yönetim kurulu defterlerini, finansman tabloları ile gelir-giderlerini inceledikleri belirtildi.

Baro Başkanı Aydın: Delilsiz hedef almak doğru bir tutum değil

Independent Türkçe’ye konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, İçişleri Bakanlığı konumundaki birinin ortada delil veya belge yokken bir spor kulübünü hedef almasının doğru bir tutum olmadığını söyledi.

Yöneticilerin hedef göstermekten imtina etmesi gerektiğini ifade eden Aydın, “Güçlü iddialar bile olsa kurum ve kişileri hedef gösterilmekten ısrarla kaçınmak gerekir. Ama maalesef burada süreç böyle ilemiyor. Maalesef doğrudan kimlik, kulüp ve kurumlar hedef alınıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Amedspor’u hedef almanın beraberinde ciddi problemler getirdiğini kaydeden Aydın, devamında şunları söyledi:

Örneğin deplasmana seyirci götürememe ve taraftarların saldırısına uğrama gibi benzer problemler ile karşılaşıyor. Doğal olarak bu problemler olunca bu sefer kulüp eşit koşullarda rekabet edemiyor ve başarısına ciddi yansımaları oluyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, müfettiş incelemesi sonucunda hazırlanacak rapordan sonra açıklama yapacaklarını kaydetti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU