Vegan çift, çiğ meyve ve sebzeyle beslediği bebeği öldürmekten yargılanıyor

Eyalet savcısı Amira Fox, kanıtların "yürek burktuğunu" söyledi

Raporlara göre çiftin diğer üç çocuğu da son derece yetersiz beslenmiş (NBC2)

Vegan çift, yalnızca çiğ meyve ve sebzeyle beslediği ve iddiaya göre açlıktan ölen oğullarının cinayetinden yargılanıyor.

Florida'lı çift (30 yaşındaki Ryan Patrick O'Leary ve 35 yaşındaki Sheila O'Leary), polise bebekleri için sadece çiğ meyve ve sebzelerden oluşan bir beslenme düzeni uyguladıklarını söyledi. Çarşamba günü Lee İlçesi Büyük Jürisi, çift hakkında yasal işlem başlattı.

Yetkililere göre çift, 18 aylık bebeğin ölümünün ardından birinci dereceden cinayet, ağır çocuk istismarı, ağır taksirle öldürme, çocuk istismarı ve iki çocuğun ihmali suçlarından yargılanıyor.

Cape Coral polisinin bildirdiğine göre, bebek sadece 8 kilogramdı. Uzmanlar bu ağırlığın yedi aylık bir bebeğin sahip olması gereken ağırlığa denk geldiğini söylüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eylülde anne, oğlunun nefes almadığını ve bedeninin soğuduğunu fark ederek 911 acil çağrı merkezini aradı. News-Press'in haberine göre anne, bebeği yaşama döndürmeye çalıştı ancak sağlık ekibi ulaştığında bebek ölmüştü.

Eyalet savcısı Amira Fox, iddianamenin çocuk istismarından ve ağır ihmalden mustarip diğer üç çocuğu da kapsadığını dile getirdi. Söz konusu çocuklar üç, beş ve 11 yaşlarında.

WBBH'nin bildirdiğine göre çocukların aynı zamanda yetersiz beslendiği ve birinin bazı dişlerini kaybettiği iddia ediliyor.

Savcı Fox şunları ekledi:

Bu davadaki kanıtlar ve olay yeri yürek burkuyor. Bu fotoğrafları bir anne ve eyalet savcısı olarak unutmam mümkün değil.

Mahkemeye pazartesi günü çıkartılacak çift, şu anda cezaevinde tutulmaya devam ediyor. WBBH'ye göre çift suçlu bulunursa idam cezası ihtimaliyle karşı karşıya kalabilir.

Kasımda ebeveynler ağır taksirle öldürmeden yargılanmaya başlamıştı ancak büyük jürinin iddianamesinin ardından suçlamalar artırıldı.

Ryan O'Leary, en küçük üç çocuğun biyolojik babası. Bu yüzden 11 yaşındaki çocuk Virginia'da kendi biyolojik babasıyla yaşıyor.

Ajanslardan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU