Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Tehditlerin bizi yerli tasarım ve üretime daha motive edeceği bilinmeli

Oktay, TBMM’de, S-400 ve F-35 ile başlayan sürece dair açıklama yaptı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, S-400 ve F-35 ile başlayan sürece dair yaptığı açıklamada, “Bizi yaptırımlarla tehdit edenler, tehditlerin bizi yerli tasarım ve üretime daha motive edeceğini bilmelidir" dedi.

Oktay, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifine dair görüşmeler kapsamında TBMM genel kuruluna hitap etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oktay bütçeye dair, "2020 bütçesi, enflasyon ve faizlerin daha da düşmesini sağlayarak vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri hayata geçirmemizi sağlayacak, kaynaklarını faize değil yatırıma, üretime ve topyekün refah artışına dönüştürecektir" değerlendirmesini yaptı.

Oktay’dan ABD'de tepki

ABD’nin açıklamalarına tepki gösteren Oktay, "S-400, F-35 ile başlayan süreçte bizi yaptırımlarla tehdit edenler, tehditlerin bizi yerli tasarım ve üretime daha motive edeceğini bilmelidir" ifadesini kullandı.

“Kürtlere yönelik çözümlerin önünde engel olanlar HDP’nin kendisi”

Oktay, "Kürt düşmanı olanlar da Kürtlere yönelik tüm gelişmelerin ve çözümlerin önünde engel olanlar da PKK'nın tüm eylemlerine ses çıkarmayan HDP'nin kendisidir" ifadelerini kullandı. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU