Arınç mahkemede tanık ile hakim arasındaki diyalogu aktardı: "O. çocukları'na yanıt vermeyince FETÖ’cü olduğunu anladım"

Arınç, bir akademisyenin yargılamasında yaşananları anlattı

Fotoğraf: İHA

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Ankara’da FETÖ üyeliği ile suçlanan bir kişinin mahkemesinde yaşananlara dair tanık olduklarını aktardı.

Arınç, FETÖ’cülükle suçlanan kişinin 15 Temmuz sonrası kendisine sorulan, “Bu hareketi yapanların Allah belasını versin mi?” sorusuna “Versin” yanıtını verdiğini, “Bunları yapanların hepsi O. çocukları olsun mu?” sorusuna ise yanıt vermediğini aktardı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Arınç ON6 TV'de Hasan Özdemir'in sorularını yanıtladı; gündeme ilişkin olarak açıklamada bulundu.

“Siyasi ayağın kararını yargı verecek”

FETÖ’nün siyasi ayağına dair yargının karar vereceğini ifade eden Arınç, “Bunların siyasi ayağı şu partide ya da bu partide varsa bunun kararını yargı verecek. Öyle birisi varsa bulsunlar çıkarsınlar” ifadesini kullandı.

“FETÖ’cülük bize yapışmaz”

“Türkiye’de algı her zaman olgunun önüne geçmiştir” diyen Arınç, “Kozmik odaya girilmesi meselesini ortaya koydum, inşallah seslerini kestiler. Biz ateşin yanında durduk hep terledik. Sapasağlam ayaktayız. Gerçek balçıkla sıvanmaz” diye konuştu. “Ne FETÖ’cülük bize yapışır ne şu” diyen Arınç, “Kendisi FETÖ’cü olduğu halde başkalarını suçlayanlara dikkat edin” uyarısında bulundu.

“FETÖ sektör haline getirildi” tespitini yapan Arınç, FETÖ üyeliği ile yargılanan bir kişinin mahkemede aldığı beraat kararına dair tanık olduklarını paylaştı:

Bir hafta önce çok değerli bir hekim arkadaşımın Ankara’da mahkemesi vardı. FETÖ’ye üyelikle yargılanıyordu. Hayatında Fethullah’la yan yana gelmemiş bir adam bu. Ama aynı üniversiteden bir ihbar da bulunmuş bir tanesi. Şimdi şahit dinleniyor. Şahit diyor ki; ‘Ben bununla aynı yerde çok çalıştım’ diyor. ‘FETÖ’cüler beni profesör yapmadıkları için onlara çok kızıyorum’ diyor. Reis soruyor; ‘Bu kişi de mi onlardan bir tanesiydi?’ ‘Yok o kadar bilmiyorum ama onlarla birlikte olduğunu da zaman zaman görüyordum’ diyor. ‘Peki nasıl anladın sen bunun FETÖ’cü olduğunu’ deyince adam şunu söylüyor; ‘Ben’ diyor, ‘15 Temmuz olduktan sonra bunu çağırdım. ‘Bu hareketi yapanların Allah belasını versin mi?’ diye sordum. ‘Versin’ dedi. ‘Peki bunları yapanların hepsi O. coçukları olsun mu?’ dedim, ‘Cevap vermedi dedi’. ‘İşte o zaman anladım bunun FETÖ’cü olduğunu’ diyor. Reis yargılanan kişiye döndü, ‘Sen ne diyorsun şahidin ifadesine karşı’ diye ‘Söyledikleri aynen doğrudur’ diyor. ‘O çocukları deyince ben hiç kimsenin annesine küfredemem’ dedim Allah’tan korkarım. Benim de bir annem var,  anneler mutlaka temizdir dedim ama anneleriyle küfretmedim’ dedi. O yüzden  Bana FETÖ’cü diyorsa doğrudur. Mahkeme şaşırdı. Daha sonra mahkeme beraat kararı verdi. Artık yargı var Türkiye’de. Ankara’da hakimler var.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU