Kaynaşma öğrencisine şiddet uygulayan öğretmen görevden uzaklaştırıldı

Kaynaştırma öğrencisine psikolojik şiddet uygulayan öğretmenin videosu sosyal medyada tepkiye neden oldu. Ankara Valiliği, öğretmenin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu

Tohum Otizm Vakfı Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin Ankara Teğmen Kalmaz İlkokulu'nda sınıf öğretmeninin kaynaştırma öğrencisine şiddet uyguladığını söyledi ve olaya ilişkin bir video paylaştı.

Görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Videodaki mağdur öğrencinin annesi ise daha önce müdürün yanına çıktığını ve müdürün kendisini kovmaktan beter ettiğini söyledi. 

Ankara Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "İlimiz Çankaya ilçesi Teğmen Kalmaz İlkokulunda 19.12.2019 Perşembe günü, bir kaynaştırma öğrencisine öğretmeni tarafından şiddet uygulandığı idiası üzerine konuyla ilgili öğretmen görevinden uzaklaştırılarak soruşturma başlatılmıştır" dendi.

 

Videoda öğretmenin bir öğrenciyi ittiği görülüyor. N.T.S. adlı sınıf öğretmeninin öğrenciye ‘Yeter ya şu çocuğu alın başımdan, nedir bu ya? Yedi bitirdi beni, lanet olsun yeter. Utanmaz bir de elimden kaçıyor, terbiyesiz. Hasta mıdır nedir ya? Bu çocuğu alın başımdan ya da ben gideyim. Şunun annesini arar mısınız? Bakar mısın şuna çocuk değil ya, çocuk böyle olmaz’ diyerek psikolojik şiddete maruz bıraktığı duyuluyor. Öğretmen daha sonra masadaki çantayı öğrencinin olduğu yerin zeminine doğru atıyor.

MEB: Soruşturma başlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığı, öğretmenin de soruşturma süresince açığa alındığı bildirildi. MEB'den yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ankara'da bir ilkokulumuzda yaşanan ve bugün sosyal medyada paylaşılmasıyla gündeme gelen görüntülerle ilgili olarak, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından inceleme/soruşturma başlatılmıştır"

Öte yandan Tükenmez Haber’in ulaştığı mağdur öğrencinin annesi Fatma Karacaoğlu, okulun önünde gazetecilerin olduğunu ve okul müdürünün bir açıklama yapmadığını belirtti.

Çocuğunun kaynaştırma öğrencisi olduğunu ve 3 yıldır özel eğitime gittiklerini belirten Karacaoğlu, "Dört aydır ciddi şikayetlerimiz var. Müdürün yanına çıktığımda beni kovmaktan beter ettiler. Bu videodan sonra susmayacağımı belirttim" diye konuştu.

 

Tükenmez Haber

DAHA FAZLA HABER OKU