Trump 11 yıl önce Bush'un azledilmesini neden destekledi?

Trump, 11 yıl önce CNN’e verdiği röportajda, “(Eski Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin ABD Başkanı George W. Bush'u azletmek için daha fazlasını yapmadığına şaşırdım" demişti

Fotoğraf: AFP

ABD Başkanı Donald Trump’ın, 2008 yılında CNN programcısı Wolf Blitzer ile yaptığı röportajda, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi hakkında kullandığı olumlu sözler ve ABD’nin eski Başkanı George W. Bush'un azledilmesine verdiği destek, ülkede en çok konuşulan konular arasında yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD’li gazeteci Blitzer, Twitter hesabı üzerinden söz konusu röportajın bir bölümünü paylaştı.

Trump, 11 yıl önce CNN’e verdiği röportajda, “Pelosi'nin ABD Başkanı George W. Bush'u azletmek için daha fazlasını yapmadığına şaşırdım. Bush’u görevden almaya ve onu ofisinden çıkarmaya hazır gibiydi. Şahsen bunun harika olacağını düşünüyorum” demişti.

Şu an azil süreci ile karşı karşıya olan Trump, ‘gayrimenkul kralı’ olarak bilindiği dönemde Blitzer’e verdiği özel röportajını şu ifadelerle sürdürdü:

"Bildiğiniz gibi Pelosi, Temsilciler Meclisi’ne atandığında onunla tanıştım. Bence çok etkileyici bir insan ve onu çok beğeniyorum. Ancak Bush hakkında daha fazla şey yapmamasına şaşırdım"

Trump, dönemin ABD Başkanı Bush’un azledilmesini destekleyerek, "Irak’taki savaş yüzünden.  Bizi yalanlarla savaşa soktu. Bill Clinton'ın tamamen önemsiz bir sebepten yaşadığı sıkıntıya bakın. Mantıksız bir şey yüzünden onu azletmeye çalıştılar. Oysa Bush, Iraklıların kitle imha silahlarına sahip olduğu gibi yalanlar söyleyerek bizi bu korkunç savaşa soktu. Gerçeklerle tamamen alakasız olduğu tespit edilen birkaç şey söyledi" dedi.

O dönem bir televizyon kanalında realite show programı yapan Trump, ABD’nin 45. başkanı olmayı ve Temsilciler Meclisi’nde ‘görevi kötüye kullanmak’ ve ‘Kongre çalışmasını engellemek’ suçlamalarıyla kendisinin de azil soruşturmasıyla karşı karşıya kalacağını beklemiyordu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Ebru Karalar

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU