Ruth Wilson, The Affair'den "çıplak sahne baskısı" gerekçesiyle ayrılmış

Oyuncunun Altın Küreli diziden aniden ayrılmasının sebebi ortaya çıktı

Birleşik Krallık doğumlu 37 yaşındaki aktris Ruth Wilson 2015'te The Affair dizisindeki rolüyle  Televizyon Dizisi-Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştı (Hollywood Reporter)

Yeni bir habere göre Ruth Wilson, "gereksiz" çıplak sahnelerde rol almaya "zorlanmasının" ardından The Affair’den ayrılmış.

Oyuncunun kendisine Altın Küre getiren diziden aniden ayrılışı açıklamasız kalmıştı, ta ki The Hollywood Reporter'ın "Wilson’ın diziden ayrılışına ve buna zemin hazırlayan olaylara ilişkin kişilerle" yaptığı röportaja kadar.

Kaynakların aktardığına göre gizlilik sözleşmesiyle konuyla ilgili konuşması engellenen Wilson "kendisinden talep edilen çıplaklık" ve dizinin yaratıcısı Sarah Treem'le aralarındaki "sürtüşmeden" dolayı devam eden hayal kırıklıkları nedeniyle uzun zamandır diziden ayrılmak istiyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Affair'den 2018'de ayrıldıktan sonra New York Times'a konuşan Wilson şunları söylemişti: "Ücretle veya diğer işlerle alakalı değil ama bunun hakkında konuşma iznim yok."

Muhabiri Treem'le iletişime geçmeye çağıran Wilson, "Orada çok daha büyük bir haber var" diye eklemişti.

O zaman sette bulunan bir kaynak The Hollywood Reporter'a şunları söyledi: "Dizide başından beri bir kültür sorunu ve oyuncuları soktuğu pozisyonu anlamaya sağır kalan bir Sarah Treem vardı. Rahatsız olsalar ya da sözleşme gereği mecbur olmasalar bile oyuncuları soyunmaları için ikna etmeye çalıştığına tekrar tekrar şahit oldum."

Bu kişiye göre oyuncular "Herkes seni bekliyor" veya "Güzel gözüküyorsun" gibi ifadelerle ikna edildi.

Şunları da ekledi: "Bir erkeğin ağzından ancak 1950'lerde çıkacağını düşüneceğiniz şeyler. Toksik bir atmosfer vardı."

Wilson'ın rahatsızlığı hakkında konuşan bir diğer kişi "Ruth'la hiçbir zaman 'Bunu yapmak istemiyorum çünkü' gibi bir konuşma yapmadım" dedi. "Hep, 'bu sebepsiz görünüyor' ya da 'bu senaryodan rahatsızım' gibi konuşmalardı."
 


İddiaya göre, iki dizi birbirine yakın yerlerde çekilirken bir yapımcı/yönetmen Girls dizisinin yıldızı Lena Dunham'dan Wilson'ı yemeğe götürmesini ve "onu memelerini ya da en azından biraz vajina göstermeye" ikna etmesini istedi. Daha sonra "şovdaki kadınlarının vücutlarını eleştirmeye ve nezaketsiz şekilde değerlendirmeye" başladığı iddia edildi.

Haberde ayrıca The Affair'in ikinci sezonunu çekerken Wilson'ın, başrolü paylaştığı Dominic West tarafından bir yoga merkezinde ağaca bastırıldığı agresif seks sahnesini çekmeyi reddettiği de öne sürüldü. Bir kaynak "Tecavüz gibiydi. Ruth, bundan çok rahatsız oldu" dedi.

Treem oyuncular üzerinde baskı kurduğunu reddetti. The Hollywood Reporter'a "Bir oyuncuya asla böyle şeyler söylemem" diye konuştu.

“Ben öyle biri değilim. Manipülatif biri değilim ve her zaman bir feminist oldum" diyen Treem şunları ekledi:

"Hem ekrandaki hem de ekran dışındaki tüm mesleki hayatımı kadın sorunlarına, kadınların yaptıklarına, kadının güçlendirilmesine, tiyatroda ve Hollywood'da kadınlar için güçlü, gelişkin roller yaratmaya adadım. Düşündüğüm, umursadığım, hayatımı ve işimi yönlendiren şey bu. The Affair'i yaratma amacım bile kadınların dünyada varlık gösterme deneyimlerinin erkeklerinkinden ne kadar farklı olduğu, ikinci bir dil konuşmaya benzediği konusunda aydınlatmaktı. Dizilerimden birinde güvensiz bir ortamdan geliştireceğime ya da bir kadını taciz edeceğime dair fikirler düpedüz saçma ve gerçeklikten kopuk.

The Independent yorum almak için Wilson'ın temsilcileriyle de iletişime geçti.

Game of Thrones'un yıldızı Emilia Clarke da yakın zamanda çıplak sahnelerde rol almaya zorlandığını açıklamıştı.

Clarke "(Şimdi) neyin beni rahat ettirdiği ve ne yapmaya razı olduğum konusunda çok daha fazla şey biliyorum" demişti.

"Daha önce sette 'Hayır, örtü kalıyor' dediğim kavgalar yaşadım ve onlar da 'Game of Thrones hayranlarını hayal kırıklığına uğratmak istemezsin' diyordu. Ben de 'S**tirin gidin' demiştim."

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU