Albayrak Davos'ta konuştu: Türk ekonomisinin temeli sağlam 

İsviçre’deki Davos Zirvesi’nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı, Türkiye-ABD arası ilişkileriyle ilgili soruya “Türk ekonomisinin temelleri sağlam. Türkiye ile ABD arasında ilişkiler derinleşti” yanıtını verdi 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Gelişmekte Olan Piyasalar Görünümü” konulu oturumda konuştu / Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İsviçre’nin Davos kasabasında 49’uncu kez düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında “Gelişmekte Olan Piyasaların Görünümü” başlıklı oturuma katıldı. 

Oturumda soruları cevaplayan Albayrak, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türk ekonomisi hakkındaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, Türk ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu ve Türkiye ile ABD arasında ilişkilerin hem bölgesel hem de küresel arenada derinleştiğini söyledi.

"Kötü kredilerin önemli bölümü yapılandırıldı"

Albayrak “Türkiye yoluna son derece pozitif devam ediyor. Türk ekonomisi güçlü bir dengeye sahip. Yaza göre hızlı bir şekilde toparlanma söz konusu” dedi. Bakan asgari ücret artışının enflasyona etkisinin sınırlı olacağının öngörüldüğünü "Kötü kredilerin" önemli bir bölümünün şu ana kadar yapılandırıldığını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı, Türkiye’nin bölgesindeki ülkelerin sorunlarından etkilendiğini belirterek, Türkiye'nin 4 milyondan fazla sığınmacıya ev sahipliği yaptığını ve bölgenin en istikrarlı ülkesi konumunda bulunduğunu ifade etti. 

Albayrak ayrıca uluslararası şirketlerin üst yöneticileri ve finans kuruluşlarının yetkilileriyle de bir araya geldi. 

Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen uluslararası şirketlerin taleplerini memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Albayrak, yatırımcılara Türkiye’nin yeni ekonomi programında ortaya koyduğu hedeflere tek tek ulaştığını ve mali disiplinden taviz vermeden adımlarını hayata geçireceği mesajını verdi.
 

DAHA FAZLA HABER OKU