Trump: F-35 pilotları Tom Cruise'dan daha yakışıklı ve daha iyi vücuda sahip

ABD Başkanı'nın yorumları Temsilciler Meclisi'nde azlinin kabul edildiği esnada geldi

Trump'ın azledilmesine yönelik süreç Temsilciler Meclisi'nin oylamasının ardından Senato'ya geçti (Duffel Blog)

Donald Trump, ABD tarihinde resmen azledilecek üçüncü başkan olduğu sırada ABD'nin hayalet jet pilotlarıyla ülkenin en büyük film yıldızlarından birinin çekiciliği üzerine kafa yorarak karşılaştırma yapmayı tercih etti.

Haber kaynalları dünya genelinde Temsilciler Meclisi'ndeki tarihi oylamanın sonuçlarını bildirirken Cumhuriyetçi lider, Michigan'daki mitingde destekçilerine, "Onları görmeniz lazım" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güzellik konusunda kıstas olarak gördüğü Hollywood yetenek ajansına gönderme yapan Trump, "Aynı oyuncu ajanslarındaki gibiler" diye ekledi. Bu esnada yaklaşık 800 km uzakta parlamento üyeleri, Trump'ın gücünü kötüye kullandığı ve Kongre'yi engellediği sonucuna varacağının sinyalini veriyordu.

Üç kongre üyesinin oylamayı kaçırması nedeniyle Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğa ulaşılması için gereken sihirli sayının 212'ye düştüğü ve gerekli sayının aşıldığı sırada, ülkenin 45. başkanı ABD hava kuvvetleri personeliyle görüşmeyi tartışıyordu.

Battle Creek şehrindeki mitinginde dinleyicilere şunları söyledi:

Bizim hayalet F35'lerimiz var, sergilendikleri alanlardan birindeydim ve pilotların yanına gittim. Doğrusunu söylemek gerekirse Tom Cruise'dan daha yakışıklılar.

Top Gun'a yaptığı belirgin göndermede, "Güzel film" dedi.

Bu arada iyi de bir adam.

Pilotların 57 yaşındaki Scientology destekçisi oyuncudan fiziksel olarak daha çekici olmasının sebeplerini detaylandıran ABD başkanı şunları ekledi:

Yüz açısından eşitler, belki biraz daha iyiler. Vücutları daha iri ve daha güçlü, kesinlikle savaşabilirler. İşinin erbabı insanlar. Bu adamlar o kadar yakışıklı ki onlara Hollywood'a gidip film yıldızı olabileceklerini söyledim. (Onlar da) 'Hayır efendim, yaptığım işi seviyorum' dedi.

Azil tasarısı şimdi başkanı görevinden alma yetkisi bulunan Senato'ya geçecek.

Bununla birlikte, Senato'yu Cumhuriyetçilerin kontrol ettiği ve azil için üçte ikilik nitelikli çoğunluğa ihtiyaç duyulduğu göz önünde bulundurulursa başkanın bu süreçte azledilmesi muhtemel görünmüyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU