Suriye rejimi ve Rusya’dan İdlib’e hava saldırısı: 13 sivil öldü, en az 40 kişi yaralandı

Beyaz Baretliler saldırılar için yardım çağrısında bulunurken Erdoğan’dan ‘50 bin kişilik yeni göç dalgası başladı’ açıklaması geldi

Fotoğraf: AA Arşivi

Suriye rejimi ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki sivil yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında 13 sivil hayatını kaybetti, en az 40 sivil yaralandı.

Rejim uçakları Maaretinuman ilçesi, Cercenaz beldesi, Deyr Sünbül, Frikye, Serce, Bzabor, Binin, Hantutin, Naciyye, Kinidde, Gadafe,Tel Mennis, Ebu Mekki, Tuh ve Rebia köylerine hava saldırısı düzenledi.

Suriye’de muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rus savaş uçakları da Maaretinuman kırsalı, Serakib ilçesi, Maarşurin, Han Es Sübül, Deyr Garbi, Semke ve Merdih köylerini vurdu.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinden alınan bilgilerde ise, Maaretinuman'da 6, Merdih köyünde 4, Deyr Sünbül'de 2 ve Han Es Sübül'de bir olmak üzere toplam 13 sivil hayatını kaybetti, en az 40 sivil yaralandı.

Sivil Savunma ekipleri, olay yerinde arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.
 

Beyaz Baretliler'den yardım çağrısı

Beyaz Baretliler olarak bilinen Suriye Sivil Savunması, saldırılarını kınayarak, yerinden edilen sivillere acil insani yardım çağrısında bulundu.

Sivil Savunma sosyal medya hesabından, Esed rejimi ve destekçilerinin yoğun olarak hedef aldığı İdlib'deki son duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Saldırıların kınandığı açıklamada, bombardımanlar sonucu onlarca sivilin hayatını kaybettiği ve on binlerce sivilinin de yerinden edildiği belirtildi.

Açıklamada, saldırıların bir an önce durması ve ailelere acil insani yardım yapılması çağrısında bulunuldu. 

Erdoğan: 50 bin kişi geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malezya'da düzenlenen Kuala Lumpur Zirvesi'nde yapığı konuşmada, Suriye'den Türkiye'ye yeni göç dalgasına dikkati çekerek, "Şu anda İdlib'den yine 50 bin insan topraklarımıza doğru geliyor. Zaten 4 milyon insan var, şimdi 50 bin kişi daha geliyor" ifadesini kullanmıştı. 


Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU