CHP’li Özel’den Sancak’a “Elimden zor aldı” yanıtı: Kendisi para için her erdemsizliği yapacak bir zavallı

Sancak, Özel için “Mehmet Domaç elimden zor aldı” ifadesini kullandı. Sancak’a tepki gösteren Özel, “Ensesinde olmaya, her şeyin hesabını sormaya devam edeceğiz” dedi

Kolaj: Independent Türkçe

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iş insanı Ethem Sancak'ın kendisi hakkındaki, “Mehmet Domaç elimden zor aldı' ifadesine yanıt verdi.

Özel, böyle bir olayın yaşanmadığını söyleyerek, "Kendisini para için her erdemsizliği yapacak bir zavallı olarak biliriz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sancak yaptığı bir konuşmada Özel için, “Onun ne bela olduğunu biliyorum. İşi gücü şeytanlık. Memleket yararına hiçbir şey yapmaz. Eczacılar odasındayken hep kavga ederdik. Hatta bir ara başkan Mehmet Domaç (Türk Eczacıları Birliği eski başkanı) elimden zor aldı adamı. Biraz bende doğululuk var. Zaman zaman Osmanlı şamarı gelir insanın aklına” demişti.

Özel, TBMM’den yanıt verdi

Sancak’ın iddialarının doğru olmadığı görüşünü paylaşan Özel, TBMM’de yaptığı konuşmada Sancak için şunları söyledi:


 

Sayın genel başkanımıza son derece seviyesiz bir üslupla konuşan Ethem Sancak, partimizden gerekli cevabı aldı. Yargı önünden de almaya devam edecek. Bu kez de bir AKP'li milletvekilinin geçmiş dönem ve Türk Eczacıları Birliği'nin geçmiş dönem başkanı da olan Mehmet Domaç'ın da adını kullanarak şöyle bir ifade kullandı: ‘Geçmişte eczacılarla toplantılar yapardık. Özgür Özel'le de çok kavga ettik. Özgür Özel'i bir kere Mehmet Domaç elimden zor aldı.’ Hemen Mehmet Domaç'ı aradım. Kendisiyle konuştum. Ben böyle bir olayı hiç hatırlamıyorum dedim. Sayın Domaç dedi ki, ‘Bilmez misin hayal dünyası çok geniştir’. Dedim ki bu konuda şahitlik eder misin? ‘Ben o meclisin önceki dönem milletvekiliyim’ dedi. ‘Ve açıkça söyleyebilirim ki, Türk Eczacılar Birliği'nden böyle bir olay hiçbir zaman yaşanmadı. Ethem Sancak'ın hayal dünyasının ürünüdür' dedi. Biz kendisini tanırız. Bu benim kendisiyle ilgili zaten yargımdır. Kendisini para için her erdemsizliği yapacak bir zavallı olarak biliriz. Kendisi, Ethem Sancak, Türkiye'ye zincir eczaneleri getiremedi, meslektaşlarımın mesleğini elinden alamadıysa, ben ve benim gibi arkadaşların mücadelesi yüzündendir. Kuyruk acısı ondandır. Ethem Sancak'ın ensesinde olmaya, her şeyin hesabını sormaya devam edeceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU