HÜDA PAR lideri Sağlam: Kürtlerin hakları tanınmadan coğrafya huzur bulmaz

Hür Dava Partisi Genel Başkanı İshak Sağlam, “Kürt meselesi aynı coğrafyada yaşayan kardeşlerin kardeşlik hukukunun ihlali meselesidir. Bir dilin, bir medeniyetin, bir kavmin, bir kültürün yok sayılmasıdır” dedi

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam / Fotoğraf: Independent Türkçe

"Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet" şiarıyla 19 Aralık 2012'de yola çıkan HÜDA PAR'ın 7'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Diyarbakır'da düzenlenen programda konuşan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı İshak Sağlam, Kürt sorunu ve kanun hükmünde kararnamelere (KHK) ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Adalet bekleyen en önemli sorunlardan birinin Kürt sorunu olduğunu kaydeden Sağlam, sorunun adının doğru konması gerektiğini söyledi.

“Kürt meselesi aynı coğrafyada yaşayan kardeşlerin kardeşlik hukukunun ihlali meselesidir” diyen Sağlam, “Bir dilin, bir medeniyetin, bir kavmin, bir kültürün yok sayılmasıdır. Kuruluş aşamasında canlarını veren, mallarını son kuruşuna kadar feda eden bir halkın, kuruluş tamamlandıktan sonra düşman olarak görülmesidir. Bilindiği gibi Kürtler, ümmetin üç ana unsuru olan Araplar, Farslar ve Türklerin ortasında, dolayısıyla ümmetin merkezinde yer almaktadır” şeklinde konuştu.

'Kürt sorunu emperyalistlere havale edilmekten vazgeçilmeli'

Kürt sorununun adalet temelinde çözülmesi gerektiğini belirten Sağlam, aksi takdirde bölgede yaşayan hakların rahat ve huzura kavuşamayacağını kaydetti.

Ümmetin yekvücut olduğuna vurgu yapan HÜDA PAR lideri Sağlam, devamında şu ifadeleri kullandı:

Kürtlerin tabii, insani ve İslami bütün hakları tanımayıncaya kadar bu coğrafya asla huzur bulmaz, bulmayacaktır. Kürtlerin yaşadığı topraklarda hüküm süren devletler bu sorunu çözerken her şeyden önce yaptıkları yanlış uygulamalar ve hatalarıyla yüzleşip işe, duruşlarını ve söylemlerini düzeltmekle başlamalıdırlar. Artık Kürt meselesini emperyalistlere havale etmekten vazgeçmelidirler.

'KHK’larla milyonlarca insan mağdur hale geldi'

Adalet gereği gibi işlemezse diğer kurumların doğru bir şekilde çalışmasının beklenemeyeceğini ifade eden Sağlam, “Son birkaç yılda KHK’lar ile getirilen uygulamalar nedeniyle yüz binlerce aile, milyonlarca insan mağdur hale gelmiştir. Ülkesini ve halkını küresel emperyalist güçlere satmaya çalışanlar yurt dışında müreffeh bir hayat yaşarken, ibadet bilinciyle topluma hizmet ettiğini düşünenler cezaevlerinde ömür geçirmeye veya aç ve açıkta kalmaya mahkûm edilmektedirler” değerlendirmesinde bulundu.

DAHA FAZLA HABER OKU