İdama mahkum edilen Pakistan'ın eski Cumhurbaşkanı Müşerref, kararı kınadı: Kişisel intikam

Ülke dışında olan Pervez Müşerref, "Bir sonraki adımıma avukatlarımla görüşerek karar vereceğim" dedi

Pakistan eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref hastanede / Fotoğraf: AFP

Eski Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, ‘vatana ihanet’ suçlamasıyla hakkında verilen idam kararını kınayarak, bunun ‘kişisel intikam’ amacıyla alındığını söyledi.

Ordunun uzun yıllarca hüküm sürdüğü, hala da büyük nüfuza sahip olduğu Pakistan siyasetinde, eski bir silahlı kuvvetler komutanı ilk kez idama mahkum edilmişti.

Pervez, yardımcısı aracılığıyla dün paylaştığı videoyla hakkında verilen idam kararına tepki göstererek, "Bu dava bazı insanlar tarafından tamamen bana karşı kişisel intikam almak için açıldı" ifadelerini kullandı.

AFP’ye göre ülke dışında olan ve sağlık sorunları yaşayan Müşerref, hastanedeki yatağında yaptığı konuşma esnasında yorgun ve konuşmakla zorlanıyor gibi görünüyordu.

Eski general Müşerref, "Bir sonraki adımıma avukatlarımla görüşerek karar vereceğim" diyerek, hukuk ekibinin karara itiraz etmeyi planlayıp planlamadığını ilişkin bilgi vermedi.

Darbeyle iktidara geldi

2013 yılında başlayan ve Müşerref'in karşı karşıya kaldığı birçok davadan biri olan ihanet suçlaması, 2007 yılında anayasayı askıya alma ve olağanüstü hal ilan etme kararına odaklanıyor.

Müşerref, Başbakan Navaz Şerif’in 1999’daki darbeyle görevden alınmasının ardından iktidara geldi.

Puro ve viskiyi sık içmesiyle bilinen ılımlı general, 11 Eylül 2001 saldırılarını takiben başlayan ‘terörle savaş’ bağlamında ABD'nin önemli bir müttefiki haline geldi.

Müşerref, dokuz yıllık iktidarı boyunca El Kaide tarafından yapılam üç suikast girişiminden sağ çıkmayı başardı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU