Shane Larkin: Cumhurbaşkanı’nın bana güvenmesi, beni milli takımda görmek istemesi gurur verici

Anadolu Efes'in yıldız basketbolcusu Shane Larkin, Türk Milli Takımı'nda oynamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Larkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini milli takımda görmek istemesinin gurur verici olduğunu söyledi

Shane Larkin / Fotoğraf: AA

İsmi uzun süredir A Milli Basketbol Takımı'yla anılan Anadolu Efes Kulübü'nün ABD'li yıldız oyuncusu Shane Larkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Böylesine başarılı bir oyuncuyu Milli Takım’da görmek isteriz" sözlerini Fanatik gazetesine değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın televizyonda kendisinin ismini söylemesinden onur duyduğunu söyleyen Larkin, "Adımı söylemesi ve beni Milli Takım’da görmek istediğini belirtmesi oldukça gurur verici bir durum. Bu kesinlikle üzerinde düşüneceğim bir konu. Duyduğum kadarıyla, Cumhurbaşkanı tüm spor dallarını seviyor, takip ediyor ve onun benimle ilgili düşünceleri, bana güvenmesi ve benim yeteneklerimle milli takıma katkı sağlayacağıma inanması büyük bir gurur. Bunun için gerçekten çok minnettarım" dedi. 

Bu olay sonrası arkadaşlarını ve ailesini aradığını söyleyen Larkin, şöyle konuştu: 

Ben, Amerika Birleşik Devletleri’nde yetiştim. Ohio eyaletinde Cincinnati adlı küçük bir şehirde büyüdüm ve sonrasında Orlando’ya taşındım. Bunlardan dolayı hayatımın hiçbir döneminde Türkiye’de profesyonel şekilde basketbol oynayacağımı ve sonrasında da o ülkenin Cumhurbaşkanı’nın benim hakkımda onur verici şeyler söyleyeceğini hiç düşünemezdim. Gerçekten çok özel bir andı. Daha önce de söylediğim gibi bu çok büyük bir gurur benim için ve ayrıca benim için daha iyi oynamaya, kendimi geliştirmeye motive eden bir durum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Teklif gelmesi haline milli takımda oynayıp oynamayacağı sorusunu da yanıtlayan Larkin, "Elbette milli takım için oynamayı düşünürüm. Kesinlikle, evet. Dediğim gibi benim için büyük bir onur. Cumhurbaşkanı’nın, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı’nın, Milli Takım Başantrenörünün, kendi takımımın başantrenörünün yaptıklarıma ve yapacaklarıma güvenmesi harika bir his. Sezonun başına dönersek Milli Takım’da oynama teklifiyle ilgilendiğimi söylemiştim. Bir görüşme yapmamız gerekiyor ve konunun nereye, nasıl gideceğini göreceğiz. Şu an için takdir edersiniz ki bu sezona ve maçlara konsantre durumdayım. Her maçta en iyi şekilde oynamak ve takımımın başarısına katkı sağlamak istiyorum. Hem Türkiye Ligi’in hem de Euroleague’in zirvesinde olabilmeye odaklanmış durumdayım. Ama dediğim gibi bu konu kesinlikle görüşülecek ve benim de üzerine düşüneceğim bir konu" açıklamasında bulundu.

 

Fanatik

DAHA FAZLA HABER OKU