Okan Buruk'tan Arda Turan değerlendirmesi: En doğrusu, nerede mutlu olacaksa orada olması

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, CNN TÜRK'e Arda Turan, Emre Kılınç ve takımın Avrupa'daki hedeflerini değerlendirdi

Okan Buruk / Fotoğraf: AA

Süper Lig'de geride kalan 15 haftanın ardından ikinci sıraya yerleşen ve UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider bitirerek son 32 turuna yükselen Medipol Başakşehir'de teknik direktör Okan Buruk, CNN TÜRK'e özel açıklamalarda bulundu. 

Okan Buruk, Başakşehir'in Avrupa süreciyle ilgili olarak "Çok zorlu bir gruba düştüğümüzün farkındaydık. Zorlu rakiplerdi ama gruba iyi başlamayı planlamıştık. Gruptaki tüm maçlara en iyi 11'imiz ile çıktık. Gruptan çıkmak bile Türk futbolu için çok büyük başarı olarak gözüküyor. Buna sevinsek mi üzülsek mi bilemedik" değerlendirmesinde bulundu.

Başarılı teknik direktör, kariyer hedefleriyle ilgili olarak, şöyle konuştu: 

Kuralar çekildiğinde ilk maç Roma olduğunda buna ekstra sevinmiştim aslında. Çünkü İtalya'da futbol oynadım. İtalyanca konuşuyorum. Roma ve diğer Avrupa maçları benim için sahne. Süper Lig'de şampiyon olarak Avrupa'ya gitmek istiyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Arda iyi durumda, psikolojik anlamda iyi şeyler yapıyor"

Buruk, son günlerde gündemi meşgul eden Arda Turan'ın transfer olacağı iddialarıyla ilgili olarak, "Arda bizle çok çalıştı. Gerçekten sezon başından beri en iyi olmak için hep gayret veriyor. İyi durumda, psikolojik anlamda da iyi şeyler yapıyor. Ama bir yandan da baktığınız zaman nerede mutlu olacaksa orada olması, onun kararını vermesi en doğrusu... Daha bir şey konuşmadık. Sadece başkanımızın bir açıklaması oldu. Böyle bir talebi olursa izin vereceğini söyledi" şeklinde görüş belitti. 

"Emre Kılınç'ı sezon başında istemiştik, olmadı" 

"Takımda ayrılmak istediğiniz futbolcu ya da transfer etmek istediğiniz birileri var mı" sorusunu da yanıtlayan Okan Buruk, "Türkiye'de şu anda görüştüğümüz oyuncu yok. Sezon başında Emre Kılınç ile ilgilenmiştik. Sivasspor şu an yarışın içinde ve lider takım. Sivasspor başarılı, hiçbir oyuncusunu bırakacağını düşünmüyorum. Takımların Sivasspor'un oyuncularıyla ilgilenmesini de doğru bulmuyorum. Orada bir başarı var ve oyuncuların akıllarının çelinmesini istemiyorum. Kendi takımımda da bu sıkıntıyı çok yaşadım. Kimse bana da gelmesin" dedi.

Genç teknik adam, kendisine sorulan "Türkiye'deki futbolcular tembelleşiyor mu" sorusunu şöyle yanıtladı:  

Tembelleşiyor bence. Bazı yabancı oyuncular burayı kariyerin sonu, yüksek para kazanayım diye görüyor. Belki geliş nedeni iyi para kazanayım fikri olabilir.

Türk teknik direktörlerin Avrupa ile kıyaslandığında yetersiz olduğunu iddia eden Buruk, "Türk futbolunda oyun kalitesi olarak yeterli olduğumuzu düşünmüyorum. Premier Lig'deki maçları izliyoruz. Liverpool maçındaki oyunu gördükten sonra tekrar bizim ligdeki maçı açmak istemiyor" dedi.

 

CNN TÜRK

DAHA FAZLA HABER OKU