Metris Cezaevi’nde asma kilitli ‘Allah bir daha düşürmesin’ duası

Metris Cezaevi’nin tel çitleri, asma kilitlerle doldu. Bu kilitler, tahliye olanların ‘Allah bir daha düşürmesin’, yakınları cezaevinde olanların ise ‘Allah kurtarsın’ dualarının sembolü.

Paris’teki Pont des Arts Köprüsü aşık sembolize eden kilitlerle ünlü. Aşıklar Köprüsü olarak da bilinen Pont des Arts gelen aşıklar köprünün korkuluklarına isimlerinin yazılı olduğu asma kilit takıyor. Daha sonra da ölümsüz aşk umuduyla anahtarı suya atıyorlardı.   

i.jpg
Pont des Arts Köprüsü / Fotoğraf: AA

 

2015 yılında çökme tehlikesi geçirdi. Köprü üzerindeki 1 milyondan fazla kilit kaldırıldı, kilitlerin ağırlığının 45 tonu bulduğu açıklandı. Kilitlerin yerine ise aşıkların isimlerini yazması panolar yerleştirildi.

AW886047_04.jpg
Metris Cezaevi'nin çitlerine tahliye olanlar ve mahkum yakınları asma kilit asıyor / Fotoğraf: İHA

 

Metris'teki kilitler özgürlük için 

İstanbul’daki Metris Cezaevi’nin tel çitleri Aşıklar Köprüsü gibi kilitlerle doldu. Metris Cezaevi’ndeki kilitler asanlar ise aşıklar değil, mahkum ve mahkum yakınları. Tahliye olan mahkumlar ‘Allah bir daha düşürmesin’, yakınları mahkum olanlar ise ‘Allah kurtarsın’ diye tellere asma kilitler asıyorlar.  Özgürlük duası kilitler ise cezaevinin tellerini boydan boya süslüyor.

AW886047_03.jpg
/ Fotoğraf: İHA

 

Metris T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na yakınlarını görmek için gelen vatandaşlardan Mehmet Çambel, “Ankara’dan geliyorum oğlum için. Bu kilitleri bir daha gelmesinler diye asıyorlar. Çıktıktan sonra bir daha gelmeyelim diye asıyorlar. Umut için tabi. Burada neler var. Ben 18 aydır her hafta oğlumun yanına geliyorum. Ben de astım” diyor.

 

İHA

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU