Bakan Turhan: Kanal İstanbul’da seneye kazmayı vuracağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “İstanbul Boğazı'na alternatif sağlayacak mal ve can güvenliğinin teminatı olacak Kanal İstanbul'un tüm hazırlıkları bitmek üzere” ifadelerini kullandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) toplantısında yaptığı konuşmada inşaat sektörünün önemine vurgu yaptı.

"Biz bu yatırımları seçim malzemesi olsun diye yapmıyoruz"

Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüleri, İstanbul Havalimanı gibi projelere değinen Bakan Turhan, "Biz bu yatırımları sadece yol olsun, köprü olsun, fabrika olsun diye ya da seçim malzemesi olsun diye yapmıyoruz" ifadelerini kullandı.

“Sıradan olmuş olsaydık, bizi bir kaşık suda boğarlardı”

Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlar, Doğu Akdeniz’daki faaliyetler, Libya ile yapılan anlaşma ve Rusya’dan S-400 füzeleri alınmasına yönelik hamlelerin şart olduğu için gerçekleştirildiğini söyleyen Bakan Turhan, "Sıradan olmuş olsaydık, bizi bir kaşık suda boğarlardı” yorumunu yaptı.

"Hedefimiz 2020 haziranında yerli ve milli 5G denemelerine başlamak”

Bilişim sektörüne ilişkin bilgiler de veren Turhan, şu ifadeleri kullandı:

Hedefimiz 2020 Haziran'ında yerli ve milli 5G denemelerine başlamak. Bizim işimiz, ülkemiz için üretilen iş ve aşın, ulaşım ve haberleşme alanındaki alt yapısını oluşturmak.

Türkiye'deki internet kullanım oranına da değinen Bakan Turhan, yüzde 75 olan bu oranı 2023’te yüzde 80'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

"Kanal İstanbul'da seneye kazmayı vuracağız"

Kanal İstanbul'a yönelik eleştirilerin siyasi olduğu yorumunu yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, projenin hazırlıklarının bitmek üzere olduğunu dile getirdi:

Önümüzdeki yıl kazmayı vuracağız ancak ezberciler yine sahnede. Kanal İstanbul olursa, şöyle sakıncalar var, çevre zarar görür. Bu gibi söylemlere kulak asmıyoruz. İşi depremle irtibatlandıranlar, Kanal İstanbul deprem hatlarını tetiklermiş, diyenler... Tam bir kara mizah hali. Bir kısmının derdi çok daha başka. Dertleri aslında samimi eleştiri değil, siyasi prim elde etmek. Geçmişte bunun nice örneklerini gördük. Ancak yüce milletimiz bunların hesabını en iyi şekilde gördü. Siyasi ufukları da pratikleri de AK Parti hükümetlerinin eserlerini kötülemek üzerine kurulu. Bunlar ne derse desinler, biz işimize bakacağız. İşimiz, milletimizin aşını çoğaltmak, yollarını aydınlatmak, yarınlarına güvenle çıkmasını sağlamaktır.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU