Muharrem İnce’den Erdoğan’a Kanal İstanbul yanıtı: Konu bileşik kaplar konusu değil, bileşik rantlar konusu

Erdoğan’ın Kanal İstanbul için “Kanal İstanbul’a bileşik kaplar usulüyle bakın” değerlendirmesine İnce’den yanıt geldi

Fotoğraf: AA

Fizik Öğretmeni de olan CHP’li Muharrem İnce’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Kanal İstanbul yanıtı geldi.

İnce, Erdoğan’a, “Konu bileşik kaplar konusu değil, bileşik rantlar konusudur” dedi.

Erdoğan, Kanal İstanbul için gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kanal İstanbul’a bileşik kaplar usulüyle bakın. Tuzlu su, az tuzlu su... Bunlar bir araya geldiği zaman ortaya ne çıkar? Bunun bir ortalaması çıkar. Karadeniz’in tuz oranı nedir? Marmara’nın tuz oranı nedir? Olaya buradan bakılması lazım. Buradan bakarsanız, ortalamasını yakalarsınız” demişti.

İnce’den yanıt: Şahsım Fiziği senden öğrenecek değil ya

Twitter’dan Erdoğan’ın ifadelerine yanıt veren İnce, “Konu fizikse, bileşik kaplara sakın girme” dedi.

 


İnce, fizik öğretmeni olduğunu hatırlatarak, “Konu zaten bileşik kaplar konusu değil, bileşik rantlar konusudur” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan’dan bileşik kaplı Kanal İstanbul açıklaması

Kanal İstanbul ile ilgili eleştiriler hatırlatılan Erdoğan, "Denizin tuz dengesinin bozulacağı, deprem riskinin artacağı vb. söyleniyor" ifadesini şöyle yorumlamıştı:

Kanal İstanbul’a bileşik kaplar usulüyle bakın. Tuzlu su, az tuzlu su... Bunlar bir araya geldiği zaman ortaya ne çıkar? Bunun bir ortalaması çıkar. Karadeniz’in tuz oranı nedir? Marmara’nın tuz oranı nedir? Olaya buradan bakılması lazım. Buradan bakarsanız, ortalamasını yakalarsınız. Kaldı ki bizim burada derdimiz şu: Hatırlayanlarınız varsa, Selimiye’nin önlerinde Independenta tankeri 7-8 ay yandı. Hatta o patlamada hamilelerin erken doğum yaptığı bile yazıldı. Bunun dışında gerek Karadeniz’den gelirken gerek Marmara’dan giderken yalılara çarpan kuru yük gemileri, tankerler oldu. Daha son zamanlarda da bu tür bir kaza yaşandı. Şimdi bu mudur çevre hassasiyeti yoksa bu tehlikelerden arınmış bir kanal mı?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU