Gülal: TMSF kayyumunda 830 şirket bulunuyor, aktif büyüklükleri 56 milyar lira

TMSF Başkanı Gülal, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantılı şirketlerin TMSF kayyumuna devredildiğini hatırlattı. Gülal, bu şirketlerin öz kaynak büyüklüğünün 23 milyar 600 milyon lira olduğunu ifade etti

Fotoğraf: AA

 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, TMSF kayyumundaki şirketlerin aktif olarak yüzde 39, öz kaynak olarak da yüzde 31 büyüdüğünü söyledi.

Gülal, "Bu şirketlere 'milletin emaneti' gözüyle bakıyoruz ve bu şirketlerde bir irtifa kaybı olsun istemiyoruz" dedi. 

Gülal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra FETÖ ile iltisakı tespit edilen şirketlerin TMSF kayyumuna verildiğini ve bugün itibarıyla TMSF kayyumunda yönetilen 830 şirketin bulunduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu şirketlerin öz kaynak büyüklüğünün 23 milyar 600 milyon, aktif büyüklüğünün 56 milyar 900 milyon seviyesinde olduğunu dile getiren Muhiddin Gülal, istihdam sayısının da 41 bin 267 seviyesinde olduğunu bildirdi.

Şirketleri devralırken temel politikalarının "Bu yapıya aidiyeti ve iltisakı olan kim varsa, hukuk kuralları çerçevesinde en ağır şekilde cezalandırılsın ama şirketleri cezalandıramayız" olduğunu ifade eden Gülal, "Şirketler milli servet, şirketler katma değer sağlamaya, istihdam yaratmaya devam edecek. Geldiğimiz noktada şirketler aktif olarak yüzde 39 büyüdüler. Öz kaynak olarak da yüzde 31 oranında büyüdüler" diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU