Mark Zuckerberg bu yıl Twitter'da sadece bir kişiyi takibe aldı

Facebook'un kurucusu sadece 788 kişiyi takip ediyor

Twitter kurucusu Jack Dorsey 17 Aralık'ta Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'i Twitter'da takip etmeyi bıraktı (Reuters)

2019'un sonuna gelirken, son 12 ayda değişen her şeye tekrar bakmak ilgi çekici.

Mark Zuckerberg'in Twitter'ındaki değişiklik hemen fark edilmiyor. Teknoloji girişimcisi bu yıl yalnızca bir kişiyi takibe aldı.

Facebook'un kurucusunun Twitter'da aktif olduğu bilinmese de, en son tweetini 2012'de atmış, Zuckerberg, Catrific kullanıcı adıyla Cat Valdes'i takibe alarak bu yıl takip ettiklerinin sayısını 787'den 788'e çıkardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Teknoloji dünyasından önemli isimlerin takibe alma ve takibi bırakma eylemlerini izleyen bir hesap olan Big Tech Alert, Zuckerberg'in hesabındaki değişikliğin 6 Ocak'ta gerçekleştiğini bildirdi.

Twitter'daki kısa tanıtım yazısına göre Valdes, sosyal medya platformunda 192 bin takipçisi bulunan, Florida eyaletinin Atlanta kentinden eski bir sosyal medya fenomeni.

Valdes'in hesabındaki kısa tanıtım yazısında “Eski sosyal medya fenomeni. Cesur anne. Taylor Swift hayranı. Psikoloji. Akıl sağlığı savunucusu” ifadeleri yer alıyor.

Medya platformunda Valdes, Taylor Swift'e olan sevgisi ve desteğinden, son 24 saatte ne kadar Hennessey likörü içtiğine kadar değişen konu başlıklarında tweetler paylaşıyor.

Valdes, Twitter'da katıldığı 2008'den beri 48 binden fazla paylaşımda bulundu.

Valdes ve Zuckerberg'in birbirlerini tanıyıp tanımadığı bilinmese de 294 kişiyle Zuckerberg'den daha az kişiyi takip eden Valdes, Facebook'un 35 yaşındaki  kurucusunu takibe aldı.

YouTube'da Valdes, 650 binden fazla aboneyle daha büyük bir varlığa sahip. Valdes'in "YouTube'dan Sonra Yaşam" başlıklı son videosu iki aydan daha uzun bir süre önce yüklenmiş ve 52 binden fazla izlenmiş.

Eski sosyal medya fenomeni daha önceyse "ısrarlı takipçisine", estetik yaptırıp yaptırmama konusundaki sorularına ve “Vidcon'a davet edilmeme”nedenine ilişkin video güncellemeleri paylaştı.

Valdes'i takip etmenin yanı sıra bu yıl kamuoyu incelemesine maruz kalarak Facebook'u ABD Kongresi'nde savunan Zuckerberg, Twitter hesabında bu ay bir değişiklik daha yaptı.  JF Charland hesabını takibi bıraktı.

Buna karşılık, Twitter kurucusu Jack Dorsey'se platformda çok daha etkindi. Big Tech Alert'e göre Dorsey sadece son 24 saat içinde üç kişiyi takibe aldı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style/

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU