İmamoğlu: Yetenekli insanlarımızı bu kentte tutacağız, yurt dışına gitmelerine engel olacağız

İBB Başkanı: Yetenekli insanlara, farklı insanlara fazlasıyla mesafeli duruldu

Fotoğraf: İBB Basın

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da yaşayan ‘yetenekli’ insanların yurt dışına göçmesine engel olmaya çalışacaklarını söylerken “Ama bu tek başına yeterli değil. Dünyanın yetenek havuzundan insanları da bu şehre davet edeceğiz ve onlar için de fırsatlar yaratacağız” dedi.

Rektörlerin ardından 43 vakıf üniversitesinin ve 3 vakıf meslek yüksekokulunun mütevelli heyeti başkanlarıyla Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada “Yetenekli insanlara, farklı insanlara fazlasıyla mesafeli duruldu” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

Mesafeli duruşunda, bazen ne yazık ki altını bazı siyasi çevrelerde çizerek, çoğu yetenekli insanlara bazen hasmane, bazen düşmanca tavırlarla çok insanı üzmüş süreci vardır ülkemizin. Bu bir gerçek. Kimi zaman etnisite ortaya koyuldu, kimi zaman inançlar ortaya koyuldu, kimi zaman başka duygular ortaya koyuldu. Bırakın dünyanın herhangi bir yerinden insanları buraya davet etmeyi, çoğu zaman kendi insan kaynağımızı bile hırpalamış bir memlekete dönüştük. Bunları yapmamalıyız, bunları engellemeliyiz. 30’lu yıllarda Nazi zulmünden kaçan bilim insanlarının bu ülkeye verdiği faydayı, özellikle akademik insanlar olarak sizler çok iyi biliyorsunuz.

d8021d60-8ca0-48d4-b97a-772520837878.jpg

Fotoğraf: İBB Basın


“Kapımız ardına kadar açık”

Amaçlarının ortak aklı bu şehirde hakim kılmak olduğunu vurgulayan İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

Örgütlü bir çabayla aslında uluslararası rekabete, bu kadar marka değeri yüksek olan bir kenti etkin bir şekilde katmak… Biz, yönetim olarak; yöneticileriyle, akademisyenleriyle, çalışanlarıyla, her yönüyle kentsel yaşamı kolaylaştırmak adına ortak aklın en büyük ilaç olduğunu, tedavi edilecek her unsurun en büyük ilacı olduğunu biliyoruz. Belediye-üniversite iş birliğinin en ileri örneklerini hep birlikte sergileyebiliriz. Kapımız, ardına kadar açık. Bu bakımdan ‘Vizyon 2050’ çalışmamızla aslında sizi birleştirdiğimizde, üniversitelerimizin akademik çalışmalarını birleştirdiğimizde, ne denli önemli işlere ulaşacağımızı şimdiden görüyoruz. İş birliği protokolleri yapabiliriz. Burada her üniversiteye eşit mesafedeyiz. Öğrencilerinizle sıkı diyalog kurup, onları kuvvetli ve verimli birer İstanbullu haline getirebiliriz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU