Gökhan Çıra, Fatih Terim ve Galatasaray taraftarından özür diledi

Galatasaray’ın Ziraat Türkiye Kupası’nda Tuzlaspor’u 4-0 yendiği maçın ardından olay çıktı. Muslera’nın Tuzlasporlu Gökhan Çıra’nın üzerine yürüdüğü öne sürüldü. Fatih Terim’in de Selin Ciğerci ile evli olan Çıra’ya göndermede bulunduğu iddia edildi

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur rövanş maçında dün akşam Galatasaray ile Tuzlaspor karşı karşıya geldi. Galatasaray rakibini 4-0 mağlup ederken maç sonunda saha içi karıştı.

Kaleci Muslera’nın maç sonunda, ilk maç sonrası soyunma odasında “Tuzlaspor 2-0 Galatasaray. Galatasaray hatırası” yazılı bir tahtanın önünde poz vererek sarı kırmızılıların tepkisini çeken Tuzlasporlu Gökhan Çıra’nın üzerine yürüdüğü iddia edildi. Çıra’nın iddilarına göre Muslera kendisine küfrederek yumruk attı. Yine Çıra’nın iddialarına göre, Galatasaraylı bir antrenör tünelde kendisine kafa attı.

Maç sonunda yayıncı kuruluşa konuşan Çıra, Fatih Terim’in kendisini aradığını söyleyerek “Gelmiş bizim yardımcı antrenörün omzundan tutup ‘Gökhan Çıra sen misin’ diye soruyor. Mafya mısın sen? Sen kimsin? Beni istediği zaman bulabilir. Evimi herkes biliyor” diye konuştu.

“Çabuk dönmüşsün”

Bu sözlere yine yayıncı kuruluşa konuşarak cevap veren Terim, geçmişte internette “Bebek Okan” olarak bilinen ve 2014 yılında cinsiyet uyum operasyonu olan Selin Ciğerci ile evli olan Çıra’ya yönelik olarak şunları söyledi:

Bana da şimdi soruyorlar. Gökhan’ı sormuşsun diye. Tabi soracağım. Bizim altyapıda oynamış. Geçen hafta fıtık ameliyatı olmuş. Tebrik edecektim çabucak dönmüşsün diye. Oluyor bazen böyle olaylar. Üzerine düşen neyse onu yapar. Yakışanı yapar.

Çıra'nın fıtık ameliyatı Terim aktardığı gibi geçen hafta değil, bir ay önce gerçekleşmişti.

"Okan'ı siz mi soydunuz?"

Terim ile ilgili bir başka iddia da Tuzlaspor Teknik Direktörü Gürses Kılıç’tan geldi. Kılıç’ın iddiasına göre Terim, maç öncesinde kendisi ile olan diyaloğunda, Selin Ciğerci’nin cinsiyet uyum ameliyatından önceki ismi olan “Okan”ı kullanarak Çıra ve Ciğerci’ye bir göndermede bulundu. Maç sonunda yayıncı kuruluşa konuşan Gürses, “Maçtan önce Sayın Fatih Terim’e giderek ‘Hoş geldiniz’ dedim. Fatih Terim bana eğer yanlış duymadıysam ‘Okan’ı siz mi soydunuz’ dedi ama anlamadım. Bizim sportif direktörümüze sordum. O da 'bilmiyorum' dedi. Konu ne anlamadım gerçekten” dedi.

 Çıra, sosyal medya hesabın üzerinden konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Sosyal medyada da bazı taraftarların tacizlerine maruz kalan Çıra, Instagram üzerinden yaptığı açıklamada eşi üzerinden kendisini eleştirenlere sert tepki gösterdi. “Beni sakın eşimle vurmayın” diyen futbolcu, şu ifadeleri kullandı:

…Şunu da bilin, beni sakın eşimle vurmaya kalkmayın. Ben eşimin ölene dek arkasındayım. Eşimle bana gelene, ben daha çok gelirim. Bunu da böyle bilin. Erkek olan yüzüme konuşsun.

"Yumruk atmadım"

Bu arada Galatasaray'ın internet sitesinde görüşlerine yer verilen Muslera, karşılaşmanın ardından Tuzlasporlu oyuncu Gökhan Çıra ile arasında geçen gerginlikle ilgili şunları söyledi:

Benim küçüklüğümden, futbola başladığımdan beri gördüğüm ilk şey saygı. Rakiplerime, yetiştiğim camialara ve tüm camialara karşı hep saygı gösterdim. Biliyorsunuz rakip takımdaki bir oyuncu hem de altyapımızdan yetişen bir oyuncu ilk maçtan sonra çok saygısız bir hareket yaptı, biliyorsunuz. Ben maçtan sonra o oyuncunun yanına gidip 'saygı göstermesi gerektiğini' söyledim. Benim rakip teknik direktörle hiçbir alakam yok, sosyal medyada dedikodular dolaşıyor olabilir ama ben sadece bir rakip oyuncuya gidip saygılı olması gerektiğini söyledim. Çünkü benim çocukluğumdan beri öğrendiğim en önemli şey bu. Ben herkese saygı göstermesi gerektiğini söylüyorum.

Kaleci, Gökhan Çıra'ya yumruk attığı iddialarına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

Eğer birisi 'Muslera gitti, birisine vurdu' diyorsa görüntüsünü göstermesi gerekiyor. Ancak gösteremez. Çünkü öyle bir görüntü yok. Zaten söylenen şey benim yapıma uygun bir olay da değil, benim karakterim buna müsaade etmez. Sonuçta sahada bizim dışımızda, bir sürü insan var, kadınlar var. Herkese saygılı olmak gerekiyor. Benim ona söylediğim tek şey saygılı olması gerektiğiydi.

Galatasaray: Hande Sümertaş’a çirkin saldırı yapıldı

Galatasaray, yaşananlar hakkında bugün de bir açıklama yaparak  Futbol A Takım Medya Koordinatörü Hande Sümertaş’a “çirkin bir saldırı yapıldığını” duyurdu.

Galatasaray’ın açıklaması şöyle:

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur rövanş maçında Tuzlaspor’la oynadığımız karşılaşma sonrası yaşananların, takımımızın verdiği mücadeleyi ve aldığı hak edilmiş galibiyeti sindirememenin çok dışında, bilinçli ve organize olarak yaratılmaya çalışan bir algı olması üzüntü ve kaygı vericidir.

Dün gece yaşanan olayların içinde canımızı en çok acıtan Futbol A Takım Medya Koordinatörü Sn. Hande Sümertaş’a yapılan çirkin saldırıdır. Kadına şiddetin her gün bir başka acı olayla gündeme geldiği ülkemizde Galatasaray Spor Kulübü olarak bu konudaki hassasiyetimizi defalarca dile getirmekle beraber, bir spor sahasında bile kadına fiziki saldırıda bulunacak kadar canavarlaşanlar Türk Sporu ve geleceği adına tehlike unsurudur ve spor ortamından derhal uzaklaştırılmalıdırlar.

Futbol Akademimizin girişinde yazan ‘’Sizi buraya getiren yeteneğiniz, burada tutacak olan ise karakterinizdir’’ sözüyle rakibe saygı düsturuyla yetiştirdiğimiz gençlerin önce iyi insan, sonra iyi sporcu olmasına yönelik gururla ortaya koyduğumuz çabamızı birkaç kendini bilmezin gölgelemeye çalışması kabul edilemez.

Yaşanan tüm bu olayların arkasında, tahrik edici hareketler ve iftiralarla bilinçli bir şekilde Galatasaray’ı kaotik bir ortama çekmek isteyen şer odaklarının çabası olduğu aşikardır.

Sahada hak ederek kazandığı ve bundan sonra da kazanacağı başarıların önüne geçmek için aleyhimize organize edilmek istenen yapılar ise her zaman olduğu gibi Galatasaray’ın gücü altında ezilmeye mahkumdurlar.

Bu vesileyle, Türk sporunun geleceği adına Türkiye Futbol Federasyonu’nu ve 6222 sayılı kanun kapsamında yetkilileri görevini yapmaya davet ediyoruz.

Çıra'dan özür

Instagram'dan yaşananlara dair bir açıklama yapan Çıra, Terim ve Galatasaray taraftarından özür diledi.

Çıra şunları kaydetti:

Öncelikle herkese merhaba. Dün yaşanan tatsız olaydan dolayı başta Ultaslan'dan bütün Galatasaray taraftarlarından özür dilerim. Kimseyle bir sorunum yoktur. Sadece eskiden yaşanan olaylardan dolayı biraz doluyum. Tekrar Fatih Hoca'dan ve Ultaslan'dan özür dilerim.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU