Dilipak: Kafamızı kiraya vermemeyi öğrenmemiz gerekiyor

Akit yazarı: İstanbul, Ankara belediyeleri başarısız olursa yine Türkiye kaybeder

Fotoğraf: Twitter

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, “Liderlik karizmasının arkasına saklanarak ‘tek adam’ olma hayalleri ile çevresinden iteat sözü alarak ‘ebedi şef’lik taslayanlar ve bizden ‘raina’ dememizi isteyenlere kafamızı kiraya vermemeyi öğrenmemiz gerekiyor” dedi.

Dilipak, bugünkü köşe yazısında yeni kurulan ve kurulma aşamasında olan partileri yazdı.

Bu partiler üzerinden Türkiye’deki siyasi gelişmeleri değerlendiren Akit yazarı, “Deprem olursa enkaz altından birbirimizi kurtarmak için mi elimizi birbirimize uzatacağız” ifadesini kullandı ve şunları yazdı:

Bakın bu yönetim başarısız olursa bütün Türkiye kaybeder. İstanbul, Ankara belediyeleri başarısız olursa yine Türkiye kaybeder. “Bize yar olmayan kimseye de yar olmasın” mı diyeceğiz. Hani sözü dinleyecek, doğrusuna tabi olacak, yanlışına karşı çıkacaktık!. Hani güzel söz ve hikmetle müellefe-i kulûb yapacaktık!. Adil şahidler olacaktık. Bir topluluğa olan öfkemiz bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevk etmeyecekti. AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti, hangisi olursa olsun, bakın bakalım kim nasıl hareket ediyor.

Kimsenin kendini kurtarıcı olarak göstermemesi gerektiğini söyleyen Dilipak, şöyle devam etti:

Kurtarıcı yok! Kurtarıcılardan kurtulmadan da gerçek anlamda kurtuluş yok. Herkes için ancak yaptığının karşılığı vardır. Liderlik karizmasının arkasına saklanarak “tek adam” olma hayalleri ile çevresinden iteat sözü alarak “ebedi şef”lik taslayanlar ve bizden “raina” dememizi isteyenlere kafamızı kiraya vermemeyi öğrenmemiz gerekiyor. Mahkeme kadıya mülk değildir. Biz, “Bizden olan”, yetkisini bizden alan ve bize hesap verenlere, sözleşmeye, ahidleşmeye ve marufa, yani devletin varlık ve meşruiyet temelleri ile ilgili bilinen kurallara uyanlara biz de verdiğimiz söz çerçevesinde uyarız. Yoksa kim olursa olsun, istişare ve şûraya uymayan, masiyetle lekelenmiş işlere göz yummayacak ve sözlere iteat etmeyeceğiz. 28 Şubat’ta etmedik, yeniden o günlere dönülürse yine iteat etmeyeceğiz. Bize İlahlık ve Rablik taslayanlara, yani bizim üzerimize hüküm koyan ve bizi kendi heva ve heveslerine göre terbiye etmeye kalkanların emri vakilerine karşı direneceğiz. Bunlar emir de olsa, babamız da olsa.

Akit

DAHA FAZLA HABER OKU