TikTok kurucusu Spotify'a rakip Resso'yu piyasaya sürüyor

ByteDance yeni uygulamayı gizlice altı ay boyunca Hindistan'da test etti

Araştırma şirketi SimilarWeb'in verilerine göre TikTok şu anda ABD'deki Google Play Store'de Facebook, Instagram ve Snapchat'in ardından en fazla kullanılan dördüncü sosyal medya uygulaması (Reuters)

 

TikTok'un ana şirketi ByteDance, Apple Music ve Spotify'a rakip olacak yeni bir müzik akışı uygulamasını deniyor.

Resso uygulaması son altı aydır Hindistan ve Endonezya'da denenmişti, ancak ByteDance'ın uygulamanın sahibi olduğu daha yeni ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çin firması, 2016'da Çin'de piyasaya sürülmesinden bu yana 500 milyondan fazla kullanıcıyı bir araya getiren TikTok'la büyük başarılar elde etti. Resso'nun erişimi çok daha sınırlı kaldı, uygulama analiz firması Sensor Tower'ın rakamlarına göre 27 bin civarında kullanıcısı var.

Çin teknoloji haberleri sitesi Abacus'a göre, yeni uygulama, bir sosyal ağ hissi vererek müzik akışı modeline benzersiz bir bakış sunuyor.

Tasarımı Apple Music'e benziyor ancak kullanıcı deneyimi çok daha ortaklaşa olacak şekilde tasarlanmış.Kullanıcılar şarkı hakkında yorum yapabilecek ve müzik kliplerinden gifler ve videolar yaratabilecek.

TikTok kullanıcıları, Resso uygulamasında parçalar arasında atlamak için kontrol tuşlarını kaydırarak gezinmeyi de tanıdık bulacak.

Geçtiğimiz ay ByteDance’in bir müzik akışı uygulaması üzerinde çalıştığı söylentileri ilk kez ortaya çıktığında Spotify’ın hisseleri düşmüştü.

Şirketin, kullanımı ücretsiz TikTok uygulamasının popülerliğinden para kazanmak isteyen Universal Music, Sony Music ve Warner Music'ten müzik yöneticileriyle görüşmelerde bulunduğu söyleniyordu.

ByteDance’in, ABD’de ve Avrupa'da potansiyel olarak görücüye çıkmadan önce, Brezilya’da ve diğer gelişmekte olan pazarlarda Resso’yu piyasaya sürmesi bekleniyor. The Independent yorum almak için ByteDance'e ulaştı.

Resso, kısa bir süre önce viral video uygulamasıyla sorunsuz şekilde çalışmak üzere tasarlanmış yeni bir akıllı telefon piyasaya süren ByteDance'in son girişimlerinden biri.

Smartisan Jianguo Pro 3, 2,899 CNH (yaklaşık 2 bin 470 TL) nispeten uygun bir fiyatla ileri teknoloji özelliklere sahip olmasına rağmen, şu anda şirketin cihazı Birleşik Krallık veya ABD'de satma planı bulunmuyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 
https://www.independent.co.uk/life-style/

​​​​​​​Independent Türkçe için çeviren: Keremcan Karabatak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU