Yargıtay, Zirve katliamı cezalarını onadı

Zirve Yayınevi davasında 5 sanığa 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıl 9'ar ay hapis cezasına hükmedildi

Malatya katliamı davasında cezalar kesinleşti

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Malatya'daki Zirve Yayınevi çalışanı, biri Alman uyruklu üç kişinin öldürülmesine ilişkin 5 sanığa verilen cezayı onadı.

Tutuklu 5 sanık, üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve "nitelikli yağmaya teşebbüs" suçlarından toplam 39 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

İstinaf onamış, karar temyiz edilmişti

Bölge Adliye Mahkemesi kararı onadı. Kararda, "Faillere verilen cezaların usule ve esasa ilişkin hukuka aykırılığının bulunmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, vicdani kanının kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandırıldığı, eylemlerin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu" kaydedildi.

Bu kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay'a gitti. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, sanıklara verilen mahkumiyet kararlarını onadı, gerekçe daha sonra açıklanacak.

Olay ve davanın geçmişi

Malatya'da, Niyaz-i Mısri Mahallesi, Ağbaba İşhanı'nın  üçüncü katındaki Zirve Yayınevi'nde çalışan, Alman Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel, 8 Nisan 2007'de boğazları kesilerek öldürülmüştü.

Cinayetlerin işlendiği gün yayınevine giden polisler, zanlılar Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Abuzer Yıldırım'ı olay yerinde yakalamıştı.

Yayınevinin penceresinden kaçmaya çalışırken, düşerek yaralanan Emre Günaydın ise tedavisinin ardından tutuklanmıştı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 sanığı "tasarlayarak öldürme suçundan" üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.

Sanıklara, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçundan 30'ar yıl, "nitelikli yağmaya teşebbüs" suçundan da 9 yıl 9'ar ay hapis cezası verilmişti.

DAHA FAZLA HABER OKU