Türkiye Kupası'nda Kasımpaşa son 16 turuna yükselen ilk takım oldu

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kasımpaşa, deplasmanda Vanspor ile 2-2 berabere kalarak son 16 turuna yükseldi

Fotoğraf: AA

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur eleme rövanş maçında, Süper Lig takımlarından Kasımpaşa, TFF 2. Lig ekiplerinden Vanspor ile 2-2 berabere kalarak son 16 takım arasına ismini yazdırdı. 

Vanspor, Atatürk Şehir Stadı'nda Kasımpaşa'yı konuk etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 34. dakikada Haris Hajradinovic ve 45+1. dakikada Batuhan Er'in karşılıklı golleriyle 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Karşılıklı ataklarla geçen ikinci yarının 60. dakikasında sahneye çıkan Serdar Cansu, kendisinin ilk, takımının ikinci golünü kaydederek Vanspor'u 2-1 öne geçirdi. 

Uzatmalara giden karşılaşmada konuk Kasımpaşa, 97. dakikada İlhan Depe'nin attığı golle, skora dengeyi getirdi. 

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Kasımpaşa, ilk maçta elde ettiği 2-1'lik galibiyetin avantajıyla Vanspor'u saf dışı bırakarak son 16 turuna yükseldi.

Müsabakada Vanspor'da Mehmet Sıddık İstemi, Serdar Cansu, Kasımpaşa'da Murat Can Yıldız, İlhan Depe ve Veysel Sarı sarı kart gördü.

Türkiye Kupası 5. Tur rövanş maçları 19 Aralık'ta sona erecek. 

Kupada son 16 turu kura çekimi, 20 Aralık Cuma günü Türkiye Futbol Federasyonu Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Çift maç eleme usulüne göre oynanacak son 16 turunda ilk maçlar 14, 15 ve 16 Ocak 2020, rövanş karşılaşmaları ise 21, 22 ve 23 Ocak 2020 tarihlerinde oynanacak.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU