Voleybolcu Ekrem Lagumdzija'nın oğulları Adis ve Mirza aynı takımda mücadele ediyor

Bosna Hersek doğumlu milli voleybolcu kardeşler Adis ve Mirza Lagumdzija, kariyerlerini AXA Sigorta Efeler Ligi ekiplerinden Arkas Spor'da sürdürüyor

Mirza Lagumdzija - Adis Lagumdzija / Fotoğraf: AA

Babası Ekrem Lagumdzija'nın voleybolcu olması nedeniyle henüz 2 yaşında voleybol topuyla oynarken fotoğrafları bulunan Adis Lagumdzija, 8 yaşında düzenli olarak bu spor branşıyla ilgilenmeye başladı.

Türkiye kariyerine 2014'te Galatasaray'da başlayan ardından Arkas Spor'a transfer olan Adis Lagumdzija, bu süreçte A Milli Voleybol Milli Takımı'na seçildi.

 

Adis-Mirza-1-AA.jpg
Adis ve Mirza Lagumdzija kardeşler / Fotoğraf: AA

 

Adis Lagumdzija'nın kardeşi Mirza Lagumdzija da 2016'da ağabeyi gibi Türkiye'nin yolunu tuttu.

Mirza da tıpkı ağabeyi gibi Arkas Spor'un formasını giyiyor.

Adis, 2014'te Türk vatandaşı olduğunu, milli takımın her yaş kategorisinde mücadele ettiğini söyledi.

Milli formanın kendisine çok şey kattığını anlatan Adis, şöyle konuştu:

Babam bizi profesyonel olarak oynamak için küçük yaştan beri hazırlıyordu. Aynı takımda olmasak bile ikimiz de aynı sporu yapacağımızı biliyorduk. O yüzden ben Türkiye'ye geldim, 2 sene sonra kardeşim arkamdan geldi. Kardeşim hep daha iyi olsun istiyorum. Onun da kendini kanıtlaması gerekiyor.

Yurt dışında iyi takımlardan birinde oynamak istediğini vurgulayan Adis, A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın çok güzel bir kadrosu olduğunu, milli takımın geleceğini de parlak gördüğünü sözlerine ekledi.

 

Adis-Mirza-2-AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

Mirza: Ağabeyim dünya yıldızı olacak

Mirza Lagumdzija ise boyunun uzun olmasından dolayı neden basketbolcu olmadığına dair sorularla karşılaştığını ancak voleybolu sevdiğini söyledi.

Ağabeyinin voleybolcu olmasının hem avantajları hem de dezavantajları olduğunu dile getiren Mirza, şu ifadeleri kullandı:

Çünkü herkes beni onunla kıyaslıyor. Ağabeyim çok iyi bir sporcu ve dünya yıldızı olacak. Ağabeyim burada olduğu için ben hiç zorlanmadım. Arkas Spor da oyunculuk gelişimi açısından çok iyi bir yer. Ben de ileride yurt dışında forma giymek istiyorum.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU