Hizbullah ve Emel Hareketi destekçileri, güvenlik güçleri ile çatıştı

Beyrut’ta iki taraf arasındaki çatışmaların sabaha karşı sakinleştiği belirtildi

Beyrut’taki çatışmalar esnasında yakılan araçlardan biri / Fotoğraf: AFP

Lübnan sivil savunma birimleri, sosyal medyada Şii'lere hakaret içerikli bir paylaşımı gerekçe göstererek sokağa inen Hizbullah ve Emel Hareketi destekçileri ile güvenlik güçleri arasında Beyrut’ta yaşanan şiddetli çatışma sonucu onlarca kişinin yaralandığını açıkladı.

AFP’ye göre, Şii Hizbullah ve Emel Hareketi yanlıları, Beyrut’ta göstericilere ait çadırlara saldırdı. Bunun üzerine müdahalede bulunan güvenlik güçleri ile Şii Hizbullah ve Emel Hareketi destekçileri arasında çatışmalar patlak verdi.

Aralarında motosikletli gençlerin de olduğu Şii grup, güvenlik güçlerine taş ve havai fişek attı. Güvenlik güçleri ise üç araç ile inşaatı süren bir binayı ateşe veren göstericilere göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

Beyrut’ta iki taraf arasındaki çatışmaların sabaha karşı sakinleştiği belirtildi.

AFP muhabiri, Şii grubun attığı taşlar nedeniyle güvenlik güçlerinden yaralananlar olduğunu, bazı gençlerin de güvenlik güçlerinin kullandığı göz yaşartıcı gaz nedeniyle yaralandığını bildirdi.

Lübnan Sivil Savunma Birimi’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, ortalığın sakinleşmesinin ardından 43 yaralının ayakta tedavi edildiği, 23 kişinin ise civardaki hastanelere kaldırıldığı bildirildi.

Güneydeki Sayda şehrinde maskeli bir grup genç ise protestocuların toplandıkları alana saldırarak, çok sayıda çadırı yıktı.

Aktivistler, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlar ile amaçlarının sadece siyasi sınıfı protesto etmek olduğunu hatırlatarak, ‘fitneden uzak durma’ çağrısında bulundu.

Başbakan Saad Hariri’nin, 17 Ekim'den bu yana devam eden gösterilerin baskısıyla 29 Ekim’de istifa etmesinin ardından yeni başbakan hakkında henüz uzlaşmaya varılamadı.

Cumhurbaşkanı Mişel Avn, yeni hükümet başkanını belirlemek üzere yapılması gereken meclis istişare tarihini dün ikinci kez erteledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Ebru Karalar

Şarku'l Avsat
 

 

DAHA FAZLA HABER OKU