Fransız vekiller: Rojava’nın uçuşa yasak bölge olması için çabalayacağız

Fransız vekillerden oluşan bir heyet, dün Rojava’ya (Kuzey ve Doğu Suriye) gitti. Heyette Fransa parlamentosundan Matilda Panot, Danial Obono ve Pascal Trador yer alıyor

Fotoğraf: ANHA

Fransız heyet, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dışişleri Komitesi Eş Başkanı Abdulkerim Omer, Derik Meclisi Eş Başkanı Sahib Osman tarafından karşılandı. Özerk Yönetim yetkilileri, heyetin bölgedeki yönetim deneyimini yakından görmek amacıyla ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi.

Heyet, Derik’te bulunan Newroz Mülteci Kampı’nı ziyaret ettikten sonra Kamışlı’ya geçti.

Vekiller bugün, Rojava'daki siyasi örgütlenme yapısı Kongreya Star’ın Kamışlı’da bulunan diplomasi merkezini ziyaret ederek yetkililerle görüştü.

“Kadınların özgürlüğü için demokratik deneyimi destekliyoruz”

Fransız vekil Matilda Panot bölgeye ziyaretlerine ilişkin, “Küçük ziyaretimizle demokratik sistemi ve Rojava ve Kuzey Suriye bölgesindeki bileşenlerin birlikte yaşamını görmek istedik” diye konuştu.

Danial Obono ise Rojava’da kadınların demokratik sistemin gelişmesinde büyük rol oynadıklarını belirterek, kadınların özgürlüğündeki bu demokratik deneyimi desteklediklerini ifade etti.

Fransız heyet, Rojava’da gördüklerini Fransız hükümeti ve vekillerine ileteceklerini söyledi. Heyet, "Türk devletinin tehditlerine" karşı Kuzey ve Doğu Suriye’nin uçuşa yasak bölge olmasını da Fransa hükümetinin gündemine taşıyacaklarını kaydetti.
 

DAHA FAZLA HABER OKU