Evine taşlı saldırı düzenlenen Cem Özdemir: Yüksek sesle konuşmaya devam edeceğim

Türkiye kökenli Alman politikacı Cem Özdemir'in evine taşlı saldırı düzenlendi. Özdemir aşırı sağcı Almanlardan uzun süredir tehdit alıyor

Fotoğraf: Reuters

Almanya'da Yeşiller Partisi milletvekili Cem Özdemir'in evine taşlı saldırı düzenlendi.

Özdemir, saldırıyı Twitter mesajıyla duyurdu.

Özdemir mesajında, "Kapımıza bir taş atıldı. Anlaşılan mesaj bana yollandı" dedi.

Yüksek sesle konuşmaya devam edeceğini söyleyen Özdemir, saldırının kendisini korkutmadığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2008-2918 yılları arası Almanya'da Yeşiller Partisi'nin eş genel başkanlığını da üstlenen Türkiye kökenli siyasetçi aşırı sağcı Almanlar ve milliyetçi Türklerden gelen ölüm tehditleri nedeniyle polis korumasında bulunuyor.

Irkçı "Nükleer Silahlar Bölüğü" adlı örgüt geçtiğimiz kasım ayında Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Yeşiller partili politikacı Claudia Roth ile Cem Özdemir'i öldürmekle tehdit etmişti.

Özdemir ve Roth, ekim ayı sonunda, altında aşırı sağcı Nükleer Silah Birliği (Atomwaffen Division Deutschland) adlı grubun imzası bulunan ve ölümle tehdit edildikleri elektronik postalar almıştı.

Özdemir'e gönderilen elektronik postada, "Şu sıralarda sizi nasıl ve ne zaman öldüreceğimizi planlıyoruz. Bir sonraki kamuya açık etkinlikte mi veya biz sizi ikamet ettiğiniz yerde mi yakalarız?" ifadesi kullanılmış, kendisinin listenin ilk sırasında olduğu belirtilmişti.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU