AK Parti'li belediyenin, 7 çalışanı boş odaya sürdüğü iddia edildi, başkan yalanladı

Belediye Başkanı Remzi Ergü, yıpratılmaya çalışıldığını söyledi

Fotoğraf: Twitter

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Avukat Remzi Ergü’nün, yerel seçimlerde kendisini desteklemediği öne sürülen 7 personele hiçbir iş vermediği iddia edildi.

Bütün gün boş bir odada bekletildiği ifade edilen personelin, belediyenin çaycısı tarafından “denetlediği” ileri sürüldü. Başkan ise iddiaları yalanladı.

Cumhuriyet gazetesinden Seyhan Avşar’ın haberine göre, 2012 yılından beri belediyede memur olarak çalışan Ziraat Mühendisi A. A., “belediye başkanının kendilerine memlekette ekmek yedirmek istemediğini” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çok zor günler geçirdiğini belirten A.A., “Annemi ve teyzemi kaybettim. İzin sonrası belediyeye döndüğümde ise sistemlere giriş şifrelerimin iptal ettiklerini öğrendim. Daha sonra ise görevden alındığım tebliğ edildi. Aşağıdaki boş odaya geçmem istendi. İlk başta siyasi hırs geçer bu süreç dedik. Ancak aylar geçti süreç bitmedi. İki çocuğum var. Sürekli ne olacak endişe içerisinde yaşıyorum” dedi. 

Haberde belediye yetkilisi olarak ifade edilen kişinin “Seçim sonrası belediye başkanı ‘seçimde benim için yeterince bayrak sallamayan bu belediye giremeyecek’ demişti. Dediğini yaptı” dediği belirtildi.

Belediye başkanı Ergü ise hakkındaki iddiaların doğru olmadığını ve yıpratılmaya çalışıldığını savundu.

Güngören Belediyesi Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi, “kendisini görüp ayağa kalkmadı” diye belediyede çalışan bir şoföre “tuvalet önünde oturma” cezası vermişti. Bafra Belediyesi Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar’ın da şoförü olarak görev yapan Salih Küçük’ü, başkan yardımcısının kapısını açmadığı gerekçesiyle görevden aldığı ileri sürülmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU