Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın “İncirlik ve Kürecik’i kapatırız” sözlerine: Her fırsatta bunu kullanmak Türkiye’nin çıkarlarına aykırı

CHP lideri: ABD, bölgede İncirlik Üssü’ne alternatif olabilecek birçok üs kurmuştur

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara-Washington hattındaki gerginliği değerlendirirken “Gerekirse İncirlik ve Kürecik’i kapatırız” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet’ten Hande Fırat’a konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Restleşme yerine sorunları nasıl çözeriz, sorunları nasıl aşarız bağlamında açıklamalar ve görüşmeler yapılmalı. Türkiye’nin her sıkıştığında bu tehditleri kullanması, elindeki kartları bu kadar açık etmesi, muhataplarını bu tehditleri bertaraf edecek adımlar atmaya zorlayacaktır. Nitekim ABD, bölgede İncirlik Üssü’ne alternatif olabilecek birçok üs kurmuştur. Her fırsatta bu üslubu kullanmak Türkiye’nin çıkarlarına aykırıdır. Bunun yerine, müzakere kanallarını açık tutarak diplomasiyi önceleyen bir yaklaşım benimsenmelidir.

Kanal İstanbul yorumu: Amaç halkı gündemden koparmak

Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki tartışmaya sebep olan Kanal İstanbul hakkında konuşan CHP lideri, ““Tamamen gündemi saptırmak amacı ile ortaya konuldu. Vatandaşın günlük sorunlarını gündemden düşürmek amaçlı bir konu olduğuna inanıyorum. Örneğin işsizliği, örneğin ekonomik krizi gündemden düşürmek için... Hangi kaynakla, nasıl yapacaksın? Para verip geçecekler oradan. Boğaz’dan bedava geçiyor zaten, neden para versin? Akıl var, mantık var. Her türlü akılcılıktan uzak. Siyaset bunu tartışacağına bu konuyu teknisyenlerin, uzmanlarının, bilim insanlarının tartışması lazım. Uzmanların bu konuda olumlu veya olumsuz görüşlerinin kamuoyu ile paylaşılması lazım. Amaç Kanal İstanbul’u yapmak değil, amaç halkı gündeminden kopararak farklı bir konuda tartışma zeminine çekmektir” diye konuştu.

Erdoğan’ın gerekirse Libya’ya asker gönderilebileceğini söylemesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Ne işimiz var Libya’da? Suriye batağında ne işimiz vardı? Siyasi iktidarın Suriye batağında yaşananlardan ders alması lazım” diye konuştu.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU