Oscar'ı karıştıran film... Oğlunun ölümünü anlatan film Oscar adayı olunca, anne isyan etti

Anne Fergus iki yaşındaki oğlunun 10 yaşındaki iki çocuk tarafından öldürülmesinin konu edildiği Detainment'ın (Alıkoyma) Oscar'a aday gösterilmesini "Tiksiniyorum" sözleriyle eleştirdi

2018 yapımı İrlanda filmi Detainment'ta James Burgel'in öldürülmesi konu ediliyor

Ölümüyle filme konu olan James Burgel'in annesi Denise Fergus, 'Detainment'ın Oscar adaylığını Instagram'dan yaptığı paylaşımla değerlendirdi:

"Bu sözde filmin çekilmesi ve Oscar’a aday gösterilmesinden duyduğum tiksinme ve üzüntüyü ifade edemem. James'in ailesi ile irtibata geçmeden ya da izin almadan vahşice öldürülmesini, benim ve ailemin bu olayı yeniden yaşamasına neden oldu. 90 binin üzerinde imza toplanmasına rağmen Academy, bu durumu görmezden gelerek filmi aday gösterdi. Bana destek olup imza veren herkese teşekkür ederim. Umarım film Oscar'da ödül kazanmaz."

Anne Fergus hesabında "Detainment" filminin Oscar'a aday gösterilmesine karşı çıkan bazı paylaşımlara yer verdi. Fergus, Akademi'yi hedef alarak "Utanmalısınız!" şeklinde tepki gösteren bir kişinin tweet'ini paylaştı. 

Denise Fergus, filmi asla izlemeyeceğini söyleyen ve boykot çağrısı yapan bir kişinin paylaşımına da yer verdi.  

İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Robbie Ryan ile The Favourite, Late Afternoon ve Detainment filmlerinin ekiplerini Oscar adaylıklarından ötürü tebrik etti.

30 dakikalık filmde resmi belgeler ve orjinal ifadeler üzerinden Bulger’in öldürülmesi ve polisin iki çocuk katili sorgulaması anlatılıyor. 2018 İrlanda yapımı filmin yönetmen koltuğunda Vincent Lambe oturuyor.

Yönetmen Lambe, Denise Fergus'tan özür dilese de anne Fergus bu özrü kabul etmiyor. 

10 yaşındaki iki çocuğun bir başka çocuğu öldürmesi olayı tüm dünyayı şoke etmişti. 1993'te 10 yaşındaki Robert Thompson ve Jon Venables, James Bulger'ı İngiltere'nin Liverpool kentindeki bir alışveriş merkezinden kaçırmıştı. Thompson ve Venables, Bulger'a işkence yaparak, iki yaşındaki çocuğu öldürmüştü.  Hapse atılan katiller, 2001'de serbest bırakılmıştı.

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU