Ford, 'yanıcı zemin' sebebiyle 500 bin aracı geri çağırıyor

Emniyet kemeri mekanizması 'halıyı tutuşturacak aşırı kıvılcımlar' üretebilir

ABD'nin ikinci büyük otomobil üreticisi Ford Motor Co. bu yıl yaptığı açıklamada Michigan ve Illinois'teki üretim tesislerinde, üretim kapasitesini artırmak ve istihdam sağlamak amacıyla 1.2 milyar dolarlık (yaklaşık 7 milyar TL)  ek yatırım yapacağını duyurmuştu (Reuters)

Ford Motor Şirketi, belirli modellerdeki halı döşemesinin “araç içinde yayılma” potansiyeli taşıyan yangınlar başlatabileceğini tespit etmesinden sonra 500 binden fazla pikap kamyoneti geri çağırdığını açıkladı.

Bu geri çağırma, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Meksika'da satılan 2017 ve 2019 yılları arasındaki Ford Super Duty pikap kamyonet modellerini kapsıyor. Geri çağırma kararı, ABD'de bu durumla ilişkili en az bir yangın çıktığına dair haberlerden sonra alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ford, yaptığı açıklamada, emniyet kemeri içinde bulunan ve çarpışma sırasında devreye giren bir mekanizmanın, bu modellerde taşıtın zeminindeki “halıyı tutuşturabilecek aşırı kıvılcımlar üretebileceğini” söyledi.

Toplamda 547 bin 538 adet Super Duty pikap kamyoneti geri çağrıldı. Bunların 490 bin 574'ü ABD'de, 56 bin 112'si Kanada'da ve 852'si Meksika'da satılmıştı.

Michigan merkezli şirket Ford açıklamasında, 2017-2019 Super Duty pikap kamyonetlerinin Kentucky’de bulunan kamyon fabrikasında yapıldığını belirtti.

“Emniyet kemeri gerdiricisi” olarak bilinen mekanizma geçen yıl da yaklaşık iki milyon araçta benzer sorunlara neden olmuş ve Ford, 2015'ten 2018'e kadar üretilmiş Ford F-150 Normal Cab ve SuperCrew Cab araçlarını geri çağırmıştı.

Şirket, o dönemki açıklamada şöyle demişti: “Ford'un soruşturması, bazı emniyet kemeri gerdiricilerinin harekete geçtiğinde aşırı kıvılcım üretebileceğini tespit etti.”

Ford, eğer “yeterli kıvılcım varsa” bu araçlarda da “ardından halının da alev alabileceğini" söylemişti.

Ford geri çağırmaları nedeniyle müşteriden ücret almıyor.

 

 

Reuters'tan da yararlanılmıştır

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU