Sözcü yazarı: Katarlı Şeyha Moza bir yatırım yapıyorsa önünü arkasını hesaplamıştır

Deniz Zeyrek: Şeyha Moza, Beşar Esad'ın eşi Esma ile çok yakındı ve Suriye iç savaşı başlamadan hemen önce Şam'da görkemli bir saray inşa ettirmişti

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Kanal İstanbul’a ilişkin düşüncelerinin Katarlı Şeyha Moza’nın bölgeden arazi aldığını duyduğunda değiştiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zeyrek bugünkü köşe yazısında Şeyha Moza’nın bütün adımlarını temkinli attığını örnekleriyle anlatırken şunları söyledi:

Anlayacağınız, Şeyha Moza, bir yatırım yapıyorsa, önünü arkasını iyi hesaplamıştır. Bugüne dek ‘Kanal İstanbul Projesi siyaseten kullanılan, ancak bu ekonomik koşullarda yapılması zor bir projedir’ diyordum. Ancak işin içinde Şeyha Moza olunca, bu fikrim değişmeye başladı.

Zeyrek, “Şeyha Moza, Beşar Esad'ın eşi Esma ile çok yakındı ve Suriye iç savaşı başlamadan hemen önce Şam'da görkemli bir saray inşa ettirmişti. Bugün ise Esad karşıtı güçlere en büyük desteği veren ülkelerden biri Katar ve haliyle El Thani ailesiyle Esad ailesi kanlı bıçaklı” ifadesini kullandı.

Zeyrek yazısında ayrıca şunları ifade etti:

Moza bint Nasır el-Misned, namı diğer Şeyha Moza, 1995'ten beri Katar'ı perde gerisinden yöneten kadın. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de popülerdi ama İstanbul Arnavutköy'de, tam da Kanal İstanbul'un geçeceği söylenen güzergahta satın aldığı 44 dönüm arazi ile ülkemizdeki ününe de ün katmış oldu.

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU