Biden, Birleşik Krallık seçimini fırsata çevirmenin peşinde: Johnson’ın zaferi, “çok fazla sola kayınca” neler olduğunun kanıtı

ABD'de 2020 seçimlerinin favori adaylarından Biden, Birleşik Krallık'ta sandıktan çıkan sonuçların Beyaz Saray yarışı için de ders olması gerektiği yönünde tavsiyelerde bulundu

Biden, Boris Johnson için "Trump'ın kopyası" benzetmesi yaptı (AFP)

2020 ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin aday adayları arasında yer alan Joe Biden, Birleşik Krallık’taki seçim sonuçları üzerinden kendi partisine seslenerek, sosyalist Bernie Sanders gibi adaylarla ne olacağı konusunda imalı uyarılar yaptı. 

Barack Obama döneminde başkan yardımcısı olarak görev yapan Biden, San Francisco’daki bağış toplama etkinliğinde konuyu Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson’ın seçim zaferine getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Johnson’ın başkanlık ettiği Muhafazakar Parti’nin galibiyetinin kendi ülkesinde gelecek yıl yapılacak seçimlerin de habercisi olduğunu savunan Biden, Johnson’ı ABD Başkanı Donald Trump’ın “fiziksel ve duygusal kopyası” olarak niteledi.

Politico'nun haberine göre Biden kalabalığa seslendiği konuşmasında, “Boris Johnson için kazanmak kolay oldu” dedi.

Ardından seçimin kaybedeni İşçi Partisi’ne göndermede bulunan ABD’li siyasetçi, “İşçi Partisi çok fazla sola kayınca neler olduğuna bir bakın. Makul temeli olmayan fikirler ileri sürüyorlar” dedi.

Joe Biden, ABD’de Demokratların önseçim süreci boyunca daha ılımlı bir siyasi ideoloji izlerken, kendisini "demokrat sosyalist" olarak tanımlayan Vermont Senatörü Bernie Sanders'ın yanı sıra Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren gibi ilerici kanattan gelen geniş kapsamlı reform vaatlerini eleştirmiş, Sanders'ın Herkes İçin Sağlık Hizmeti planıyla da dalga geçmişti. 

3 Kasım 2020'de yapılacak 59. başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Trump'a meydan okumak isteyen Demokratlar arasında Biden'ın yanı sıra 2016 seçimlerinde Demokratlar adına yarışma şansını Hillary Clinton'a kılpayı kaptıran Sanders avantajlı görünüyor. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU